Real Madrid želi igrati ranije zbog gledatelja u Kini

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

"Želimo ranije termine utakmica u španjolskom nogometnom prvenstvu kako bi što veći broj ljubitelja nogometa u Kini imao priliku uživo gledati dvoboje", objasnio je sportski direktor Reala Emilio Butragueño.

Utakmice Reala, Barcelone i drugih španjolskih klubova često počinju tek u 22 sata po srednjeeuropskom vremenu, a tada je u Pekingu 4 sata ujutro.

"Pomicanjem termina, odnosno s ranijim počecima utakmica, Real i njegovi rivali dobili bi priliku znatno povećati svoju prisutnost na azijskom tržištu. Stoga bi pomicanje termina trebao postati prioritet Udruženja nogometnih profesionalaca (LFP)", objasnio je svoju jednostavnu marketinšku strategiju Butragueño, svojedobno veliki napadač Reala i španjolske reprezentacije.

U Kini milijuni nogometnih zaljubljenika prate španjolsku Primeru i engelski Premiership, a klubovi znaju da se takva situacija može dobro i unovčiti. Loša kvaliteta kineskog prvenstva i nesupjeh njihove reprezentacije, koja se nije uspjela plasirati na Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici, razlog su više zbog kojeg se Kinezi okreću najpopularnijim europskim prvenstvima.

Francisco Roca, glavni direktor Španjolske nogometne lige (LFP), konstatirao je da La Liga ispituje mogućnost za promjenu termina utakmica u španjolskom prvenstvu.

"Ne odbacujemo mogućnost za provedbu nekog eksperimenta ove sezone koji bi nam pokazao kako bi prvenstvo funkcioniralo u novim terminima", istaknuo je Roca.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara