Regionalna liga kreće već iduće godine?

Regionalna liga kreće već iduće godine?
REGIONALNA nogometna liga već iduće godine mogla bi postati stvarnost. Direktor Dinama Vrbanović i član Upravnog odbora NK Maribor Hlastec razgovarali su o mogućnostima pokretanja ovog natjecanja, ali bez klubova iz SCG.

Naime, na sastanku Damira Vrbanovića i Mitje Hlasteca razgovaralo se o ligi u kojoj bi se natjecali najbolji klubovi iz Slovenije, Hrvatske, Austrije i Mađarske, piše Jutarnji list.

Hlastec smatra kako bi i BiH došla u obzir, no prema njemu za klubove iz SCG je malo prerano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Slovenci su navodno već napravili studiju o isplativosti Lige, te, prema njima, klubovi koji bi sudjelovali bi sigurno financijski profitirali, no Slovenci pritom računaju na utjecaj austrijskog gospodarstva i austrijskih banaka.

Vrbanović je izjavio kako on ima informacije da austrijski klubovi i nisu pretjerano zagrijani za ovu ideju, ali će u sljedećih mjesec dva pokušati kontaktirati klubove i dogovoriti novi sastanak na kojem bi saznali točno tko bi sudjelovao u natjecanju.

UEFA sigurno neće blagonaklono gledati osnivanje ovog natjecanja, no Hlastec vjeruje kako će UEFA pristati na to ako bi liga bila ustrojena na interesno-poslovnim principima, te ako ne bi smetala europskim natjecanjima.

Hlastec vjeruje kako bi natjecanje moglo početi u proljeće 2005. godine, jer u proljeće klubovi Slovenije i Hrvatske najčešće ne sudjeluju u europskim natjecanjima.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara