Rekordna posjeta prvog dana na umaškom turniru

ŠESNAESTO izdanje ATP turnira u Umagu potvrdilo je da je ovaj turnir fenomen u organizaciji sportskih događanja u Hrvatskoj, jer je već prvoga dana zabilježena rekordna posjeta, kazao je danas na redovnoj konferenciji za tisak direktor turnira Slavko Rasberger.

On je i sam bio iznenađen sjajnim odzivom gledatelja već prvoga dana, kada je središnji teren Stella Marisa bio popunjen barem koliko i u nekoliko prijašnjih finala. Veliki broj političara, gospodarstvenika i javnih osoba koji su bili u Umagu već u ponedjeljak također je iznenadio direktora Rasbergera, koji je za finale u nedjelju najavio i dolazak predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića.

"Turnir je toliko narastao da mi je jedan od najvećih problema osiguranje ulaznica za polufinale i finale, budući da je pritisak na mene i moje suradnike ogroman. Najavljujem da će se od 2006. ulaznice za zadnja dva dana turnira morati rezervirati već u ponedjeljak nakon ovogodišnjeg finala. Postojat će lista čekanja kao što je to slučaj sa primjerice Wimbledonom", kazao je Rasberger, obznanivši da je zbog neviđenoga pritiska svih zainteresiranih koji žele doći u Umag morao naručiti dodatnih 200 sjedalica za glavni stadion.

"Pozvao sam stručnjaka koji je pomno pregledao stadion i kazao da postoji mogućnost za ugradnju oko 200 novih sjedalica. Kontaktirao sam jednu slovensku tvrtku koja se bavi proizvodnjom sjedalica i u četvrtak one stižu u Umag", rekao je Rasberger.

Rasberger je najavio za najesen i mogućnost potpisivanja jednog velikog sponzorskog ugovora sa mađarskom naftnom kompanijom MOL, s kojom bi turnir riješio većinu problema oko financiranja, a organizatori bi se mogli u potpunosti posvetiti sportskom dijelu.

Nedolazak Rafaela Nadala i Ivana Ljubičića nije oduzeo atraktivnost turniru, a sada obećavam da ću sve učiniti da sljedeće godine Nadal igra u Umagu, bez obzira koliko to koštalo, dodao je Rasberger.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara