Renault: Nismo koristili ništa od McLarenovih podataka

IZ F1 momčadi Renaulta u petak su obavijestili kako su suspendirali inžinjera koji je iz McLarena donio neovlaštene podatke u momčad Flavija Briatorea.

Iz Renaulta su u priopćenju naveli kako nisu koristili povjerljive McLarenove posjede, te da nisu niti znali da ih njihov novi zaposlenik Phil Mackereth ima kod sebe.

"Šestog rujna ove godine spoznali smo da gospodin Mackereth, koji nam se priključio u rujnu 2006. godine iz McLarena,  na svom računalu ima podatke iz McLarenove baze. Radilo se o kopijama tehničkih crteža i podacima pohranjenim na diskete ostarjelog tipa."- stoji u priopćenju.

"Podaci su prebačeni na Mackarethovo računalo na njegovo osobno traženje. Niti u jednom trenutku nitko od nadležnih u Renaultu nije znao da su McLarenovi, a informatička je služba naprosto samo obavila svoj posao. Čim smo shvatili o čemu se radi, o svemu smo obavijestili McLaren Mercedes i Svjetsku automobilističku organizaciju (Fia)".

"Gospodina Mackeretha smjesta smo suspendirali, a originalne su diskete i papiri vraćeni u posjed timu kojem pripadaju. U našoj internoj istrazi tim naših inžinjera pouzdano je potvrdio kako ništa od tih informacija nismo iskorištavali u poboljšanju performansi naših bolida".

"U našu smo nevinost toliko uvjereni da smo predstavnike McLarena pozvali u naše prostore ponudivši im detaljan uvid u našu informatičku bazu podataka i inspekciju bolida. S kolegama iz McLarena i Fijom i nadalje ćemo transparentno surađivati, kao što to činimo od prvog dana."- završili su priopćenje iz Renaulta.

Totalsport

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara