Renault tuži oca i sina Piqueta zbog ucjenjivanja i lažnih optužbi, Schumacher produžio s Ferrarijem

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

F1 MOMČAD Renaulta odlučila je poduzeti pravne korake protiv nekadašnjeg svjetskog prvaka Nelsona Piqueta i njegova istoimenog sina, donedavnog vozača francuske momčadi.

Renault je objavio kako je brazilski dvojac prijavio policiji i kako će podnijeti tužbu zbog lažnih optužbi i ucjenjivanja momčadi kako bi Piquetu junioru produžili ugovor za 2009. godinu.

Podsjetimo, Renault je pozvan na saslušanje pred Vijeće Međunarodne federacije autosportova (FIA) u Parizu 21. rujna, zbog optužbi za namjerno izazivanje sudara u interesu ostvarivanja pobjede prošle sezone. Pod istragom je utrka za Veliku nagradu Singapura.

Piquet jr namjerno se zabio u ogradu pa sam sebe prijavio?

Sumnja se da se tadašnji vozač Renaulta Nelson Piquet namjerno zabio u ogradu kako bi izazvao izlazak sigurnosnog automobila na stazu, od čega je koristi imao njegov momčadski kolega Fernando Alonso, pobjednik te utrke. Dvostruki svjetski prvak je, naime, netom prije izlaska sigurnosnog automobila bio u boksu i napunio bolid gorivom. Nakon pojave “safety cara” i svi ostali su krenuli u boks, a Alonso je došao na prvo mjesto na kojem se zadržao do kraja utrke.

Sumnja se da su Renault prijavili upravo otac i sin Piquet nakon što je mlađi od njih dobio otkaz u Renaultu poslije Velike nagrade Mađarske u srpnju ove godine.

"Renault i njegov šef Flavio Briatore žele objaviti da su pokrenuli prekršajni postupak protiv Nelsona Piqueta mlađeg i Nelsona Piqueta starijeg u Francuskoj zbog lažnih optužbi i pokušaja ucjenjivanja momčadi kako bi Piquet mlađi nastavio voziti u Renaultu do kraja 2009. godine. Predmet će također biti upućen policiji u Velikoj Britaniji", stoji u Renaultovom priopćenju.

Schumacher Ferrarijev savjetnik do 2012.: Ferrari = strast, kvaliteta i sportska superiornost

Od ostalih vijesti iz svijeta Formule 1 istaknimo kako je sedmerostruki svjetski prvak u Formuli 1, Nijemac Michael Schumacher, produžio je ugovor s Ferrarijem, prema kojem će ostati savjetnik talijanske momčadi do 2012. godine.

Schumacher je novost o dogovoru s Ferrarijevim predsjednikom Lucom di Montezemolom priopćio putem svoje web-stranice.

"Sretan sam jer uživam u tome što sam dio Ferrarijeve obitelji. Ferrarijevo ime za mene znači strast, kvalitetu i sportsku superiornost", poručio je 40-godišnji Nijemac.

Detalji novog ugovora nisu objavljeni, no prema dosadašnjem je Schumacher zarađivao oko pet milijuna eura godišnje za savjetničke poslove.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara