Repeša pronašao krivca: Proklet bio naš balkanski mentalitet!

Tekst: S.T.
Foto: Drago Sopta (Cropix)

IAKO je Hrvatska tri puta imala plus devet protiv Francuske, na kraju je pokleknula protiv Parkera i ekipe. Odigrali smo dobro poluvrijeme, ali ključnom se pokazala treća četvrtina koja nije počela s Popovićem i Prkačinom u sastavu i u kojoj smo ubacili samo jedan koš iz igre.

> Poraz koji je pokrenuo Hrvatsku

"Htio sam pod svaku cijenu pobijediti zbog našeg prokletog balkanskog mentaliteta gdje su svi dobri kad je dobro, a kad je loše svi su u grču, nervozni i traže krivca u nekom drugom", rekao je Repeša.

Nekoliko čudnih sudačkih odluka i Prkačinova tehnička dodatno su nas uzdrmali u trećoj dionici.

"Možemo izgubiti igru, ali ne i glavu. I u situacijama kad nam ne ide, moramo ostati čvrsti, a ne dopustiti suparniku četiri slobodna bacanja i loptu sa strane. To je Francuzima uistinu prevelik poklon", misli izbornik.

Ipak, nije sve tako sivo. Porazom smo izbjegli Španjolce, no za četvrtfinale treba dobiti Njemačku.

"Samo moramo ovako ući u utakmicu protiv Njemačke, oni igraju agresivno kao Francuzi iako nisu toliko kvalitetni. Dobili smo jasne poruke kako trebamo igrati protiv Nijemaca", zaključio je izbornik.

Prkačin: Konačno sam zadovoljan pristupom

I Prka se slaže s izbornikom.

"Prvi put sam zadovoljan pristupom. Ljudi nas i dalje gledaju kao gubitnike, što po rezultatima zasad jesmo, ali budemo li ovako igrali protiv Njemačke, otići ćemo u četvrtfinale.

Batum: Hrvatska je pala u drugom dijelu

Uz Tonyja Parkera sa 24 poena i po šest skokova i asistencija, najviše je u redovima pobjedničke momčadi pokazao Nicolas Batum s 18 ubačenih koševa i pet uhvaćenih lopti, koji je za L'Equipe i prokomentirao susret protiv Hrvatske:

"Hrvatska je momčad jakih imena, imaju sjajnu vanjsku liniju koju predvode Planinić i Kus, igrači čije ime nešto znači u Euroligi. Naša je igra u drugome poluvremenu rasla, a njihova se počela bazirati na solo akcijama. Nisu se borili kao u prvom dijelu."

Traore: Ostali smo smireni i kad nam nije išlo

Ali Traore je dodao:

"Ostali smo smireni čak i kada nam nije išlo. Treba zahvaliti stručnom stožeru koji nas je psihički pripremio za ovu utakmicu i koji je znao prepoznati ono što će se događati na parketu. Izuzmemo li Popovića, odradili smo i dobar posao u obrani."

Collet: Hrvatska je iskoristila našu neagresivnost u prvom dijelu

Izbornik francuskih košarkaša Vincent Collet dao je svoje viđenje utakmice:

"U prvom poluvremenu nismo bili dovoljno agresivni što je naš suparnik znao iskoristiti. U drugome smo zaigrali bolje, a to se odrazilo na rezultatu. Drago mi je da mogu primijetiti rast u igri nakon svakog dvoboja, pogotovo u ofenzivnom dijelu."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara