Republicca: Italija dobija EURO 2012. zbog pakta s Rusima

EMINENTNI talijanski dnevnik Republica priključio se aktualnim kalkulacijama o izboru domaćina EP-a 2012. godine. Prema njihovim ekskulzivnim navodima, Italija će sigurno dobiti organizaciju EP-a i to već u prvom krugu glasovanja tijekom vijećanja Izvršnog odbora UEFA-e, zakazanog za srijedu u Cardiffu.

Prognoza Republice, naime, temelji se na postojanju pakta između Italije i Rusije, koja je, kako se tvrdi povukla svoju kandidaturu za europsku smotru 2012. godine u korist Talijana. Za uzvrat bi Rusi trebali dobiti svesrdnu podršku Rima prilikom najavljene kandidature za EURO 2016.

U listu se također navodi da Italija nudi najbolje uvjete ta održavanje EP-a 2012., a obzirom na slabu zajedničku kandidaturu Hrvatske i Mađarske, istovremeno rastu šanse Poljske i Ukrajine. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Za razliku od hrvatskih 750 milijuna eura, Talijani u EURO 2012. planiraju "ulupati" 872 milijuna eura, od čega će čak 200 milijuna investirati u osiguranje.

Planira se obnova olimpijskog stadiona u Rimu, ali i nadogradnja stadiona u Milanu, Bariju, Firenci i Udinama. Potpuno novi objekti u slučaju pobjede u Cardiffu gradit će se u Napulju, Torinu i Palermu.

Uz legendarnu glumicu Sofiju Loren, Talijani će velškoj delegaciji priključiti i Marcela Lippija, koji je Italiju prošlog ljeta odveo na krov svijeta.

D.R.
Foto:H.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara