Reuters: Hrvatski juriš na Wimbledon

Reuters: Hrvatski juriš na Wimbledon

NOVINSKA agencija Reuters objavila je članak o velikom uspjehu naših tenisača na ovogodišnjem Wimbledonu, s posebnim naglaskom na mladu Karolinu Šprem, koja je s turnira izbacila čuvenu Venus Williams.

Četvero hrvatskih tenisača plasiralo se u treće kolo najslavnijeg teniskog turnira na svijetu. Posljednji je to uspio Ivo Karlović, koji je rezultatom 3:1 svladao Belgijanca Gillesa Elseneera.

Ivanišević je u četvrtak pred oduševljenom engleskom publikom svladao Talijana Volandrija, a mladi Mario Ančić u petak je u teškom meču od pet setova dobio Francuza Juliena Bennateaua.

No, vjerojatno najveće iznenađenje priredila je 19-godišnja Karolina Šprem, koja je u četvrtak svladala dvostruku pobjednicu Wimbledona, Venus Williams, rezultatom 2:0.

Oba seta Karolina je dobila u tie-breaku, a uzged budi rečeno, radilo se o najranijem ispadanju Venus Williams s Wimbledona u zadnjih sedam godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Igrala sam najbolje što sam znala, ali ona je jednostavno bila bolja. Zaslužila je pobjedu." - priznala je Venus nakon poraza.

"Ide joj odlično." – komentirao je wimbledonski miljenik Goran Ivanišević igru Karoline Šprem, pa dodao: "Sjajna je, kad ima svoj dan može dobiti bilo koju tenisačicu na svijetu."

Reuters dodaje kako je Karolini Šprem, kao i svim ostalim hrvatskim tenisačima, najveći uzor i insipiracija upravo Goran Ivanišević, pobjednik Wimbledona 2001.

"On je heroj u Hrvatskoj, ali je i moj heroj. Ako on može još uvijek igrati, onda mogu i ja." – izjavila je Šprem nakon pobjede nad Venus Williams.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara