Richards: Treba otvoreno priznati kako mnogi igrači protiv Hrvatske nisu dali sve od sebe

ČINI SE da je barem nekom žao što je Steve McClaren napokon izguran s pozicije engleskog izbornika. Tako barem tvrdi Micah Richards, suigrač Vedrana Ćorluke u Manchester Cityju, a kad dolazi od njega to vjerojatno čak i nije lažna kurtoazija s obzirom da je upravo McClaren Richardsu pružio prilike da napravi svoje prve reprezentativne korake. A mladi ih je branič Cityja, mora se priznati, dobro iskoristio. Ali to nije bilo dovoljno.

"Bilo mi je žao kad je Steve McClaren dobio otkaz, ali nisam bio šokiran tom odlukom nakon što se nismo kvalificirali. Igrači su smatrali da je on pravi čovjek za taj posao, ali izbornik se cijeni prema rezultatima. On mi je ipak pružio priliku da debitiram za englesku reprezentaciju već s 18 godina. Za takvu odluku treba imati hrabrosti. Nije lako ući u ovu reprezentaciju tako mlad, ali zbog njega sam se osjećao dobrodošlim. Nisam s njim još razgovarao, to odgađam dok se situacija malo ne ohladi. Ali sigurno ću se naći s njim i zahvaliti mu za sve što je učinio za mene", rekao je Richards engleskim medijima.

Iako se Richards ne želi uključivati u raspravu o budućem engleskom izborniku, mladi Cityjev branič smatra kako njegova nacionalnost ne bi trebala imati nikakve veze s tom odlukom. "Važno je samo da može obaviti dobar posao", reći će Richards.

"Poraz protiv Hrvatske je kao 6:0 protiv Chelsea pomnoženo s deset"

I dok će se na novog izbornika već naviknuti, bez obzira na njegovu privrženost McClarenu, utakmicu protiv Hrvatske na Wembleyju i dalje ne može zaboraviti ni prežaliti. Vjerojatno i neće tako skoro.

"I dalje ne mogu vjerovati što nam se dogodilo protiv Hrvatske na Wembleyju. Mislio sam da sam se loše osjećao nakon što je City poražen od Chelsea 6:0, ali poraz od Hrvatske je kao taj osjećaj pomnožen s deset. Bio sam shrvan. Najviše mi je žao navijača koji su tu večer bili na Wembleyju. Igrači moraju preuzeti jednaku razinu odgovornosti kao i menadžer za taj fijasko. Previše smo se opustili jer nam je trebao samo remi", smatra Richards.

A mladi je branič pokazao zavidnu dozu zrelosti, koja i dalje nedostaje nekim njegovim starijim i arogantnijim kolegama, izjavivši kako mnogi igrači nisu odigrali kako su trebali i priznavši da je i on među njima. "Sve što je ostalo nakon te utakmice su brojni 'što ako', 'ali' i 'možda'... Ali sad više nema prostora za isprike. Treba otvoreno priznati da je na terenu bilo igrača koji su odigrali loše, a ja ću prvi priznati da sam i sam među njima. Problem engleske reprezentacije je što imamo izvrsne nogometaše, ali ne igramo dobro. I stvarno ne znam zašto je to tako. Neki od najboljih igrača na svijetu svaki tjedan dobro igraju za svoje klubove. Razočaravajuće je što to ne mogu ponoviti u reprezentaciji", podvukao je Richards.

P.V.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara