Robben: Treba zaštititi mlade igrače od velikih klubova

Totalsport
Foto: AFP

NOVO pojačanje Bayerna, nizozemski nogometaš Arjen Robben, osvrnuo se na kaznu koju je zaradio njegov bivši klub Chelsea, kojem je zabranjeno dovoditi nove igrače tijekom iduća dva prijelazna roka.

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) kaznila je Londončane zbog nezakonitog vrbovanja mladog franuskog nogometaša Gaëla Kakute (18) iz Lensa tijekom 2007. Chelsea tako sve do siječnja 2011. neće moći dovesti novog igrača.

"Ne znam je li Chelsea kriv, ali ako jest, onda se slažem s FIFA-om. Veliki klubovi misle da su iznad pravila. U nogometu postoji velik broj ljudi koji pokušava iskoristiti mlade igrače i važno je da vladajuće strukture učine sve što mogu da bi ih zaštitile", izjavio je Robben za Daily Mirror.

Nizozemski 25-godišnji veznjak smatra kako će kazna imati vrlo loš učinak za njegov nekadašnji klub.

"Ne bi me šokiralo da igrači napuste Stamford Bridge. Nogometaši poput Johna Terryja i Franka Lamparda vole klub i vjerojatno će ostati. Ali, oni koji nemaju dugotrajniji odnos s klubom mogli bi otići. Najveći europski klubovi će sada tražiti Chelseajeve igrače i ako oni odluče otići, teško će ih biti zadržati.

"Za jedan od najmoćnijih europskih klubova je nemogućnost dovođenja novih igrača katastrofa", zaključio je Robben.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara