Rogge: OI 2004 će biti vrlo uspješne

PREDSJEDNIK Međunarodnoga olimpijskoga odbora (MOO) Jacques Rogge uvjeren je da će Olimpijske igre u Ateni biti vrlo uspješne. Rogge je na konferenciji za novinare u Parizu pohvalio napore organizatora, iako radovi na objektima kasne.

"Ne dvojim da će to biti sjajno organizirane Igre. Atena je mjesto rođenja olimpijskoga duha 1896. i stoga će sigurno ući u povijest kao jedinstvene", kazao je Rogge, a novinarima se obratila i predsjednica Organizacijskoga odbora Igara u Ateni Gianna Angelopoulos Daskalaki, koja je obećala da će Grci, građani Atene i tisuće volontera učiniti sve da se sportaši i gosti osjećaju dobro u Ateni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Rogge je iskoristio priliku da Parižanima čestita na kandidaturi za domaćina IO 2012, ocijenivši je izvrsnom, ali i upozorio da Pariz nije jedini kandidat, budući da se natječu i London, New York, Moskva, Madrid, Leipzig, Istanbul i Havana. Čelni čovjek svjetskog sporta je naglasio da će MOO 2. srpnja na zasjedanju u Pragu odlučiti o domaćinu Zimskih igara 2010 između tri kandidata - južnokorejskim Pjeongchangom, austrijskim Salzburgom i kanadskim Vancouverom. Pritom je Rogge odlučno odbacio sve učestalije glasine da će europski nacionalni odbori glasovati za Vancouver, a ne za Salzburg, kako bi Europa dobila Ljetne igre dvije godine kasnije.

Rogge je govorio i o nužnosti smanjenja olimpijskih disciplina, je jer je neke, prema njegovim riječima, "jednostavno pregazilo vrijeme", ali je i najavio i uvođenje novih, sve popularnijih sportova. Rogge pritom nije izrijekom kazao o kojim se sportovima ili disciplinama radi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara