Rogge ponovio prijetnje onima koji ne prihvate antidopinški kodeks

Predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora Jacques Rogge ponovio je prijetnju da će sportašima zemalja koje ne prihvate Antidopinški kodeks biti onemogućen nastup na olimpijskim igrama. L

Antidopinški kodeks izradila je Svjetska antidopinška agencija (WADA), a vlade svih država svijeta trebale bi ga usvojiti do ZOI u Torinu 2006. Onim zemljama koje ga ne prihvate prijete ozbiljne sankcije. Njihovi sportaši neće moći sudjelovati na velikim svjetskim natjecanjima, uključujući i olimpijske igre. Također, tim zemljama bit će onemogućeno da budu domaćini važnih sportskih događaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Sport ne može sam voditi bitku protiv dopinga. Mi ne možemo uhićivati ljude, saslušavati ih ili pretraživati prtljagu osumnjičenih. Sportske organizacije nemaju ovlasti za to. Samo državne vlasti to mogu činiti i zato tražimo njihovu potporu. Vjerojatno nikad nećemo iskorijeniti doping. No, to ne znači da se možemo predati. Doping je za sport ono što je kriminal za društvo. Borba protiv njega ne smije nikad prestati", izjavio je Rogge, koji se nalazi u Australiji kako bi se obratio Skupštini Olimpijskog odbora Oceanije.

(Hina) ximl yiml

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara