Romancev bez sreće i dobra zdravlja

BIVŠI ruski izbornik Boris Ignjatijev (63) imenovan je u srijedu trenerom premijerligaša Saturna iz Ramenskoja.

Na toj dužnosti Ignjatijev je naslijedio Olega Romanceva, također bivšeg ruskog izbornika, koji je napustio klub iz moskovskog okruga zbog slabog zdravlja. Romancevu je sreća okrenula leđa kad Zbornaja komanda nije prošla prvi krug natjecanja na World Cupu 2002. Navodno je i ruski predsjednik Vladimir Putin osobno tražio njegovu smjenu, kad je u više gradova širom Rusije došlo do izgreda navijača razočaranih neuspjehom reprezentacije na SP-u u Japanu i Južnoj koreji.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dotad svemoćni čovjek ruskog nogometa, Oleg Romancev, bio je uskoro potom maknut i iz moskovskog Spartaka, kluba u kojemu je poslije zapaženje igračke karijere jedno vrijeme bio većinski vlasnik, predsjednik i trener. Iako je sa Spartakom osvojio devet naslova prvaka Rusije (u razdoblju poslije raspada SSSR-a) Romanceva su najurili iz kluba optuživši ga da je uzimao dobar dio novca od transfera Spartakovih ponajboljih igrača u inozemstvo. Već tada su mu popustili živci, ali je ipak prihvatio ponudu Saturna da preuzme njegovu momčad vjerujući kako će se radom i uspjesima u tom klubu rehabilitirati u očima svojih negdašnjih štovatelja. No očito je da više nije bio u stanju podnositi stresove na klupi pa je morao odstupiti s trenerske dužnosti.

Ignjatijev je, pak, bio ruski izbornik od srpnja 1996. do jeseni 1997. Na toj je dužnosti također naslijedio Romanceva koji je tada bio smijenjen zbog slabog rezultata na Euru održanom u lipnju 1996. u Engleskoj. No kad se Rusi nisu kvalificirali za SP 1998. u Francuskoj i Ignjatijev je bio smijenjen pa je jedno vrijeme radio kao trener u Kini vodeći klub Shandun Liunen. Tijekom 2003. Ignjatijev je obnašao dužnost sportskog direktora moskovskog Lokomotiva.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara