ROO ISPRAVLJA RNS

Bivši rumunjski međunarodni nogometni sudac Ion Cracuinescu imenovan je od Rumunjskog olimpijskog odbora članom njegove Etičke komisije. U toj se komisiji već nalazi jedan bivši istaknuti rumunjski sudac, Adrian Porumboiu, kojemu će Cracuinescu pomagati u borbi protiv neregularnosti koje su godinama prisutne u rumunjskom nogometu

- Odluka ROO-a vratila me u život nakon što me je Rumunjski NS dva puta prognao iz svojih redova. Prvi put s dužnosti predsjednika Sudačke organizacije, a nedavno i s dužnosti supervizora, to jest, kontrolora suđenja na prvenstvenim utakmicama. Sretan sam što ću na ovoj dužnosti moći nastaviti borbu protiv kriminalnih radnji u našem nogometu - izjavio je novinarima Cracuinescu.

Rumunjski NS već dulje vrijeme ratuje s Cracuinescuom i Porumboiuom, koji ne prestaju razotkrivati prljavštine u rumunjskom nogometu. Punih 13 godina u Rumunjskoj se namještaju rezultati pojedinih utakmica, ne kažnjavaju nogometaši koji koriste doping kao ni klubovi koji vode dvostruko knjgovodstvo i koriste ´crni novac´.

Rumunjski olimpijski odbor je 2001. godine javno kritizirao RNS jer nije kaznio dvojicu nogometaša kojima je dokazano korištenje zabranjenih steroida. Sada je, pak, uz Paramboiua odlučio angažirati Craciunescua koji se stalno potvrđivao kao nepomirljiv borac protiv korupcije u rumunjskom nogometu i nepoštenih sudaca, a kojega je RNS protjerao iz svojih redova ´zbog viših interesa´, iako se radi o čovjeku s 27 godišnjim iskustvom u radu sudačke organizacije i o uglednom međunarodnom arbitru kojemu je UEFA 1995. povjerila vođenje finalnog susreta Lige prvaka između Milana i Ajaxa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara