Roy Keane: Ja sam krivac za debakl protiv Evertona!

IRSKI menadžer Roy Keane preuzeo je svu krivicu za subotnji poraz od Evertona 7:1 na svoja leđa, trvrdeći da je krivo sastavio momčad za tu utakmicu.

Nakon uvjerljivih poraza, kao što je bio Sunderlandov u 14. kolu Premiershipa na gostovanju kod Evertona, sa 7-1, treneri se obično služe frazama ''kako igrači nisu ispoštovali dogovoreno u svlačionici''. Roy Keane je, međutim, krenuo sasvim drugim putem. Igračima ne želi ništa predbacivati, barem ne javno, već je svu odgovornost za debakl na Goodison Parku preuzeo na sebe! Za razliku od svog bivšeg menadžera u Manchester Unitedu, Alexa Fergusona, koji bi, u takvoj situaciji, sav svoj bijes iskalio na igračima i pošteno ih ''izribao''.

"Iza mene je težak vikend. Razočaran sam, jer naše igre u posljednje vrijeme i nisu bile tako loše. Međutim, igra u obrani protiv Evertona bila je doista jadna. Ipak, moram stati u obranu igrača. Ja sam kriv! Čak i kada smo gubili 4-1 ili 5-1, inzistirao sam na napadu, jer volim napadačku igru, ali ona se ne isplati baš uvijek. Ostavljali smo previše prostora suparnicima, i to je isključivo moja greška. U takvim se detaljima i prepoznaje rad menadžera.

Keane je u toj utakmici u momčad uvrstio Dicksona Etuhua, koji je iza sebe imao dvije naporne utakmice za nigerijsku reprezentaciju, kao i veterana Dwighta Yorka, kojem je to bio prvi nastup nakon 7 tjedana i ozljede lista.

"Apsolutno sam pogriješio jer sam ih stavio u momčad. Očito je da sam napravio loš izbor i krivu selekciju igrača za tu utakmicu",  iskren je bio irski menadžer.

Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara