Rudi Assauer sablaznio Nijemce: Homoseksualcima nije mjesto u nogometu

Rudi Assauer sablaznio Nijemce: Homoseksualcima nije mjesto u nogometu

Tekst: Totalsport
Foto: weblog2.de

RUDI ASSAUER, bivši nogometaš, trener i sportski direktor, danas poznati menadžer, sablaznio je njemačku javnost homofobnim izjavama o homoseksualcima u nogometu.

"Nikad u svojoj karijeri nisam susreo nogometaša koji je bio gay. Susreo sam masera takvog opredjeljenja dok sam radio u Werderu iz Bremena. Kada sam to saznao, prišao sam mu i rekao: 'Sine, učini mi uslugu i pronađi si drugi posao'", rekao je Assauer u intervjuu za Spiegel.

"U nogometu nema mjesta homoseksualcima. Možda ih u drugim sportovima može biti, ali u nogometu ne. Kad bi se to pročulo, takvog bi nogometaša ismijali suigrači i navijači. Bolje da nam se taj progon vještica nikad ne dogodi."

Na pitanje što bi učinio kada bi mu igrač došao i povjerio mu da je gay, Assauer je kazao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najprije bih mu čestitao na hrabrosti. Potom bih mu rekao neka si pronađe drugi posao."

Njemačke udruge za prava homoseksualaca osudile su Assauerove izjave.

65-godišnji Nijemac igrao je u Schalkeu i Werderu iz Bremena. Kratko se bavio treniranjem (Werder, Schalke) prije no što je preuzeo funkciju glavnog direktora kluba iz Gelsenkirchena. Pod njim je Schalke proživljavao dane najveće slave. Godine 1997. osvojili su nogometaši iz Gelsenkirchena Kup Uefe, a 2001. i 2002. godine Njemački kup.

Prije godinu i pol je dana Assauer izjavio da je Ivan Rakitić limitiran igrač te da Schalke, s obzirom da se hrvatski reprezentivac neće značajnije razviti, kako je rekao, od njega neće imati koristi. Kao osnovni uzrok limitiranosti hrvatskog reprezentativca naveo je njegovu sporost.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara