Rugala se sova sjenici: Mourinho kritizira Wengera!

BIVŠI menadžer Chelsea, kontroverzni Jose Mourinho, našao je shodno prigovoriti kolegi iz Arsenala, Arseneu Wengeru, zbog upotrebe velikog broja stranih igrača u momčadi. Mourinho tvrdi da je učinio mnogo više za Chelsea jer je uvijek pokušavao sastaviti momčad koja ima englesku jezgru i tako učiniti nešto više i za engleski nogomet.

"Htjeli smo napraviti pozitivan imidž za Chelsea bez rizika da bi klub bio prekrcan stranim igračima. To bi nam donijelo probleme i sa medijima koji su osjetljivi po ovom pitanju, ali i u svlačionici. Osim toga, ljudi u Engleskoj ne opraštaju lako, ako uspjeh napravite isključivo na leđima stranih igrača."

Mourinhova izjava postaje još zanimljivija i kontroverznija, kada se pogleda popis igrača koje je doveo u svojoj prvoj godini u klubu. Peter Chech, Arjen Robben, Paulo Ferreira, Mateja Kežman, Dider Drogba, Tiago i Ricardo Carvalho spisak je koji ne sadrži niti jedno englesko ime, pa je nejasno o čemu točno Mourinho priča.

Portugalac koji je kao standardne imao samo Terryja, Lamparda i Colea, kaže da bi njegov izbor bio još "engleskiji" da mu ruke nisu bile vezane od strane velikog gazde Abramoviča koji je imao zadnju kod dovođenja igrača.

"Ne mogu reći da su mi ruke bile potpuno slobodne kod odabira igrača. Morali smo naći pravi balans između mojih ideja i pravog omjera između engleskih i stranih igrača."

"Uspjeh nema veze sa novcem"

Kad se govori o uspjehu kluba u razdoblju dok ga je on trenirao, Mourinho smatra da on nema veze s novcem koji je Chelsea imao na raspolaganju.

"Pa zar mislite da Arsenal ne troši novce ili da su svi njegovi igrači stigli bez odšteta? Naravno da ne. Wenger je s igračima koje je doveo osvojio prvenstvo i poštovanje kod ljudi. Tek je kasnije započeo svoju politiku o stvaranju igrača", zaključio je Portugalac.

M.P.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara