S kim si, takav si: Zarate na tribini navijača Lazija pozdravljao fašističkim pozdravom!

S kim si, takav si: Zarate na tribini navijača Lazija pozdravljao fašističkim pozdravom!

Tekst: Zvonko Alač
Screenshot: Il Messagero

NAPADAČ Lazija je na naizgled simpatičan način odlučio odraditi kaznu od dvije utakmice neigranja zbog psovanja suca u porazu Lazija kod Sampdorije.

Kao što smo već pisali, Lazijev domaći poraz od Barija nije gledao iz svečane lože nego se pridružio vatrenim navijačima sa sjeverne tribine rimskog Olimpica, ali na vidjelo su izašle nove pojedinosti njegova boravka na navijačkoj tribini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zarate se fašistički i antisemitski nastrojenoj navijačkoj skupini Irriducibili pridružio ne samo u navijanju ili vođenju skandiranja sa "štange", nego i u pozdravljanju zloglasnim "rimskim pozdravom".

Ovaj potez mladog Argentinca uhvatio je fotograf rimskog Il Messagera, a napadač je torinskoj Stampi povjerio kako su ga navijači nagovorili da digne desnicu "u visini kukuruza", što je on poslušao jer nije znao što gesta znači.Za razliku od njega, među navijačima obožavani Paolo Di Canio se nije  2005. izvlačio da ne zna što radi kada je također navijače pozdravljao na način kako je to radio poznati navijač Lazija Mussolini, jer Di Canio često ponosno ističe kako je fašistički simpatizer.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara