Safin sigurno neće igrati finale Davis cupa

Safin sigurno neće igrati finale Davis cupa

IZBORNIK ruske reprezentacije Šamil Tarpišev decidirano tvrdi da ne postoje nikakvi izgledi za nastup Marata Safina na finalu Davis Cupa u Portlandu protiv SAD-a.

Marat Safin, bivši broj 1 svjetskog tenisa, definitivno neće biti u sastavu ruske reprezentacije na gostovanju kod SAD-a u Portlandu sljedećeg vikenda. Četvorica odabranika ruskog izbornika Šamila Tarpiševa su Nikolaj Davidenko, Mihail Južnij, Igor Andrejev i Dmitrij Tursunov.

"Ta četvorka je najjača koju trenutno ruski tenis može ponuditi. Sva četvorica u ovom trenutku igraju bolje od Safina, i Marat sigurno neće igrati",  izjavio je Tarpišev.

Iako je Rusija u potrazi za trećim naslovom u posljednjih 6 godina, Tarpišev je ulogu velikog favorita gurnuo Amerikancima, za koje će igrati Andy Roddick, James Blake i braća Bryan, Bob i Mike, specijalisti za igru parova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"SAD je definitivno favorit zbog domaćeg terena. Kao što bi mi bili u prednosti da igramo u Moskvi, na zemljanoj podlozi. Na ovoj, puno bržoj podlozi, servis i volej će biti ključni čimbenici, a mogućnost primjene nekih taktičkih rješenja znatno umanjena. No, to je tako u Davis Cupu. Odabir podloge vrlo je često evidentna prednost za domaćina, a limitirajući čimbenik za gostujuću momčad",  zaključio je Tarpišev.

Američka Davis Cup reprezentacija borit će se u Portlandu za svoj prvi naslov pobjednika nakon 1995., kada su u finalu pobijedili upravo Rusiju. Pete Sampras tada je s ''dva i pol boda'', dvije pobjede u singlu i onom u paru, predvodio Amerikance u trijumfu u Moskvi s 3-2.

Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara