ŠAH: KONAČNO DVIJE POBJEDE NAŠIH SELEKCIJA

Osmim kolom šahovska olimpijada na Mallorci ušla je u drugu polovinu. Naša muška reprezentacija pobijedila je slabi Urugvaj tek s 3:1, dok su šahistice nadigrale Kanadu s 2,5:0,5. L

Ognjen Cvitan, Robert Zelčić i Goran Dizdar rutinski su odradili posao protiv neiskusnijih suparnika, ali je na prvoj ploči Zdenko Kožul neočekivano izgubio od Rodrigueza iako je imao figuru više. Urugvajac je s nekoliko taktičkih udara uhvatio Kožula ?na spavanju? i osvojio počasni bod. Naše šahistice ?osvetile? su svoje kolege za jučerašnji poraz. Pametnom, strpljivom igrom nadvisile su Kanađanke, a pobjede su izborile Vlasta Maček i Mara Jelica, dok Mirjana Medić nije iskoristila nešto bolju poziciju.

Pojedinačni rezultati:

URUGVAJ ? HRVATSKA 1:3 (Rodriguez-Kožul 1:0, Roselli-Cvitan 0:1, Curi-Zelčić 0:1, Bauza-Dizdar 0:1).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KANADA ? HRVATSKA 0,5:2,5 (Starr-Medić remi, Mongeau-Maček 0:1, Goutor-Jelica 0:1).

Ukrajinci su postigli i sedmu momčadsku pobjedu i još više povećali prednost pred Rusima, koji brane olimpijsko zlato. Sjajnom igrom mladih zvijezda Andreja Volikitina i Sergeja Karjakina potopili su Bugarsku s 3,5:0,5 , pa su sve bliži velikom trijumfu. Naime, Rusi su pobijedili Armeniju tek s 2,5:1,5. Ukrajinci vode s 25 bodova, a Rusi imaju 22 boda. Naši šahisti su još daleko od priželjkivanog rezultata jer imaju 17,5 bodova.

Kineskinje su postigle i osmu uzastopnu pobjedu! Svladale su Poljsku s 2:1 i već je posve izvjesno da će osvojiti i četvrtu uzastopnu zlatnu medalju. One vode s 20,5 bodova, a naše šahistice su u sredini ljestvice s 12,5 bodova.

(Hina) xvkov yrš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara