Šah: Pobjeda Cvitana u Kninu

U OKVIRU proslave Dana domovinske zahvalnosti u sportskoj dvorani Srednješkolskoga centra u Kninu odigran je tradicionalni, deseti po redu međunarodni turnir ubrzanim tempom na kojem je sudjelovalo 76 šahista i šahistica.

Organizator turnira bio je ŠK "Knin", a pokrovitelji Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Šibensko-kninska županija, Poglavarstvo grada Knina i Hrvatski šahovski savez.

Igralo se tempom od 15 minuta po igraču za cijelu partiju, a kvaliteti i zanimljivosti priredbe značajno je pridonio nastup sedmorice velemajstora i desetorice međunarodnih majstora. Poslije odlične igre u kojoj je nanizao sedam pobjeda i dva remija zasluženo je pobijedio riječki velemajstor Ognjen Cvitan. On je za cijeli bod pretekao drugoplasiranog Ekrema Čekru koji igra pod belgijskom zastavom, te reprezentativca Mladena Palca. Odličan četvrti sa 6,5 bodova je riječki internacionalac Ognjen Jovanić, a s njim su u društvu Brođanin Davor Rogić, najbolji junior Ante Brkić, Osječanin Ivan Leventić i izbornik naše reprezentacije velemajstor Krunoslav Hulak.

Reprezentativci Robert Zelčić, Goran Dizdar i Zdenko Kožul bili su slabiji nego obično i završili su na diobi 9-17. mjesta sa 6 bodova.

Najbolji kadet do 16 godina bio je Zadranin Saša Martinović, a najbolji veteran Vlado Kovačević.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konačan poredak najuspješnijih sudionika:

1. Cvitan 8 bodova, 2-3. Čekro i Palac 7, 4-8. Jovanić, Rogić, Brkić, Leventić i Hulak 6,5, 9-17. Šarić A., Zelčić, Janković, Režan, Dizdar, Kožul Bilobrk, Kovačević i Šutković 6, 18-22. Šarić I., Krištović, Tomić, Olić i Kustura 5,5 itd.

Dan domovinske zahvalnosti šahisti će u Kninu obilježiti još jednom iznimno kvalitetnom priredbom. U nedjelju će se u Domu hrvatske vojske odigrati "Turnir kraljeva" na kojem će uz petoricu dosadašnjih pobjednika - velemajstore Ognjena Cvitana, Gorana Dizdara, Zdenka Kožula, Mladena Palca i Roberta Zelčića nastupiti i najbolji kninski junior Mario Pavković.

(Hina) xzm yzm

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara