Šah: Treća pobjeda Eve Repkove

U 3. KOLU vrlo jakog velemajstorskog turnira šahistica, koji se igra u Puntu na otoku Krku, Slovakinja Eva Repkova postigla je treću uzastopnu pobjedu i izdvojila se u vodstvu.

Repkova je upornom borbom slomila otpor Riječanke Andree Pahor, a prvi remi zabilježila je ruska "intermajstorica" Irina Sudakova, koja je poslije oprezne igre podijelila bod s Mađaricom Nikolettom Lakos. Slovenka Ana Srebrnič poražena je od iskusne Monike Grabicz, a mlada Borka Frančišković nije se uspjela odhrvati pritisku sjajne Slovakinje Regine Pokorne. Naša najbolja igračica Mirjana Medić propustila je u topovskoj završnici dobitak protiv Rumunjke Adine Bogze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Rezultati 3. kola: B. Frančišković-Pokorna 0:1, Lakos-Sudakova remi, Srebrnič-Grabicz 0:1, Medić-Bogza remi i Pahor-Repkova 0:1. Zbog neparnog broja sudionica slobodna je bila Slovenka Darja Kapš.

Poredak na ljestvici: Repkova 3 boda, Sudakova i Grabicz 2,5 , Pokorna 2(-), Lakos 2, Medić i Bogza 1, Pahor 0,5(-), Srebrnič 0,5 , Kapš 0(-) i B. Frančišković 0 bodova.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara