Šahtar više ne računa na Pletikosu?

NITI u nastavku sezone Stipe Pletikosa neće zaigrati u Kupu UEFA. Hrvatski je reprezentativac izostavljen s popisa igrača na koje računa trener Lucescu u nastavku natjecanja, pa se čini kako će Stipe morati potražiti novi klub želi li igrati.

Iako je tijekom priprema Pletikosa branio i činilo se da će mu Lusescu ustupiti povjerenje, ipak se nije našao na popisu za Kup UEFA na kojem su čak četiri vratara.

Tako se problemi s neigranjem u Šahtaru za Stipu nastavljaju. Kola su krenula nizbrdo prošlog ljeta kada se Pletikosa ozlijedio na pripremama za EURO 2004.

Ozlijeđeni Stipe osim što nije branio za vatrene, izgubio je status prvog vratara u Šahtaru. Početkom siječnja Pletikosa je odbio ponudu iz Premier lige nakon što mu je rečeno da se u Donjecku računa na njega. Bio je čak spreman i raskinuti ugovor na svoju štetu, ali do transfera nije došlo.

Da stvar bude još bizarnija, Pletikosa je tek preksinoć saznao da nije na popisu, a i to je saznao sasvim slučajno. Budući da su prijelazni rokovi okončani zadnjim danom siječnja, Stipe ne može u Englesku, a Ukrajinci ga očito ne žele na svojim vratima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Lusescu me držao u uvjerenju da ću braniti protiv Schalkea. I onda sam slučajno doznao da uopće nisam na popisu. Tražio sam Lusescovog pomoćnika da mi pokaže popis, kao da sam nešto predosjećao.", rekao je vidno razočarani Stipe Pletikosa za Jutarnji list.

Rumunj je pak obećao Stipi da će braniti na svim utakmicama ukrajinskog prvenstva, no Stipe na to kaže: "Kao da se nisam naslušao takvih obećanja.".

Lusescu odgovornost za Pletikosin status prebacuje i na vlasnika kluba Rinata Ahmetova koji je, prema treneru, tražio da se ne licencira Pletikosu radi otvaranja mjesta igračima koji su došli u klub ove zime.

Pletikosa je rekao da je zatražio razgovor s Ahmetovim na kojem će pokušati razriješiti ovu neugodnu situaciju.

Inače, Plete je ugovorom vezan za Ukrajince do ljeta 2008. godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara