San ili java: Trećina Hrvata vidi ekipu Slavena Bilića u polufinalu Eura

AUSTRIJA je Hrvatima ovoljetna destinacija broj jedan. Naime, više od 350 tisuća htjelo bi svjedočiti utakmicama hrvatske reprezentacije na Euru.

Ured za austrijsku vanjsku trgovinu radio je s agencijom GFK zajedničko istraživanje prema kojem bi čak 350 tisuća Hrvata htjelo ići u Austriju na utakmice Eura, piše austrijski Kurier.

Istraživanje govori da će 69 posto Hrvata utakmice gledati na televiziji, te da smo vrlo dobro informirani o nogometnim zbivanjima. Također, rezultati pokazuju da je 85 posto Hrvatica također informirano o nastupu Hrvatske na Europskom prvenstvu u Austriji i Švicarskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se popularnosti hrvatskih reprezentativaca tiče trenutno je najpopularniji Luka Modrić, kojega je kao najboljeg istaknulo 32 posto ispitanika, a na drugom ga mjestu slijedi ozlijeđeni Eduardo s 20 posto.

Što se uspjeha hrvatske reprezentacije tiče, jedna trećina građana Hrvatske smatra da će Hrvatska doći najmanje do polufinala, petina smatra da ćemo ući u finale. Što se našeg prvog protivnika tiče, Austriju u finalu Eura vidi tek tri posto ispitanika.

M.Š.
Foto Kurier

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara