Sandra Šarić osvojila broncu!

Sandra Šarić osvojila broncu!

SANDRA ŠARIĆ osvojila je četvrtu medalju za Hrvatsku! U borbi za treće mjesto svladala je Portorikanku Asuncion Ocasio Rodriguez.

U borbi za treće mjesto Sandra je pobijedila Portorikanku Asuncion Ocasio Rodriguez deklasiravši je već u prve dvije minute dvoboja, koje je zaključila vodstvom 4:1. Mudrom je borbom u nastavku očuvala stečenu prednost povisivši je još jednim preciznim udarcem na 5:1.

Osim Šarić, broncom se okitila i Francuskinja Epangue, koja je u drugoj borbi za broncu pobijedila Australku Tinu Morgan.

Ovo je druga medalja za Hrvatsku u tekwondou, jučer se broncom okitila Marina Zubčić.

Prva olimpijka iz Senja

Naša taekwondašica rođena je 1984. godine u Senju, teakwondoom se bavi od 15., a sa 19 godina došla je u Zagreb gdje je trenirala u klubu Metalac. Studira upravno pravo na Veleučilištu Nikole Tesle u Gospiću.

Ove godine je uzela zlatnu medalju na Europskom prvenstvu u Rimu u kategoriji do 72 kg. Brončana je osvojila na Svjetskom prvenstvu 2003. u Njemačkoj u kategoriji do 67 kilograma, a svjetska je viceprvakinja sa natjecanja 2005. u Madridu i 2007. u Pekingu.

Na Olimpijskim igrama u Ateni ispala je u prvom kolu.

Borbu za medalju omogućila joj pobjeda u repesažu

Šarić je dvoboj za treće mjesto u kategoriji do 67 kilograma izborila uvjerljivom pobjedom nad predstavnicom Ujedinjenih Arapskih Emirata, Sheikhom Maithom Almaktoum, 4:0.

Protiv Portorikanke Asuncion Ocasio Rodriguez Sandra Šarić borit će se u 13.15 za brončano odličje na Olimpijskim igrama u Pekingu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadala je Šarić protivnici čak i jedan udarac više, za 2:0 u drugoj rundi, ali joj je prije isteka četvrte minute oduzet nakon dvostruke opomene.

Korejka Kyung-seon Hwang, pobjednica nad našom Sandrom Šarić u četvrtfinalu olimpijskoga taekwondo natjecanja do 67 kilograma, omogućila je Hrvatici nastavak natjecanja.

U polufinalnom je dvoboju Hwang pobijedila tamnoputu Francuskinju Gwladys Patience Epangue 2:1, zlatnim bodom u četvrtoj rundi.

Time je Šarić stekla pravo nastavka natjecanja kao “lucky loser”, natjecateljica koja je poražena od finalistice.

Biografija Sandre Šarić: Šest odličja u deset godina

Osvajačica brončane medalje na OI u Pekingu hrvatska taekwondoašica Sandra Šarić rodila se 8. svibnja 1984. godine u Zagrebu. S teakwondoom se susrela prije 15 godina, kao devetogodišnja djevojčica, u Senju.

Od tada strastveno vježba taj borilački šport do šest sati na dan. Želi uvijek biti još bolja pa nije neobično što je u posljednjih osam godina s europskih i svjetskih prvenstava u Hrvatsku donijela šest odličja, među kojima srebrno u juniorskoj kategoriji sa Svjetskog prvenstva u Irskoj godine 2000. Nakon toga na svjetskim je prvenstvima osvojila jedno srebro (Austrija, 2003.) i dvije bronce (Španjolska, 2005.; Kina, 2007.), a na europskim prvenstvima osvojila je dva zlata, kao juniorka u Pamploni 2001. i kao seniorka ove godine u Rimu.

Studentica upravnog prava na Veleučilištu Nikole Tesle u Gospiću u slobodno vrijeme "surfa" internetom, istražuje i pronalazi mnoge zanimljive stvari. Zanima je i more. Sandri je u športu najdraže popeti se na pobjedničko postolje i odslušati hrvatsku himnu.

Športski uspjesi: zlatno odličje na Europskome prvenstvu u Rimu (Italija) 2008., brončano odličje na Svjetskome prvenstvu u Pekingu (Kina) 2007., brončano odličje na Svjetskome prvenstvu u Madridu (Španjolska) 2005., srebrna odličja (pojedinačno i ekipno) na Europskome kupu u Grenobleu (Francuska) 2004. Na Igrama u Ateni u kategoriji do 67 kg završila natjecanje u 1. kolu.

M.P.,D.R.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara