Sani Bečirović oprostio se od slovenske reprezentacije

Foto: AFP

SANI BEČIROVIĆ, 30-godišnji košarkaš talijanskog Benettona i sada već bivši slovenski reprezentativac, najavio je kako je za njega priča u dresu nacionalne selekcije završena.

Nakon odluke Košarkaškog saveza Slovenije da će Božo Maljković ostati na kormilu reprezentacije i na Europskom prvenstvu 2013. godine, koje se igra upravo u Sloveniji, Bečirović je, piše SiOL, za Šport TV potvrdio kako će na tom prvenstvu biti samo gledatelj.

Ukoliko ne promijeni svoje stajalište, Bistričaninu će ostati trenutni podaci u biografiji o 52 odigrane utakmice za slovensku reprezentaciju i 1056 koševa. U obje kategorije je među 10 najboljih svih vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bečirović je zadnje utakmice za reprezentaciju odigrao na Svjetskom prvenstvu 2010. godine u Turskoj. Maljković ga nije zvao na Eurobasket u Litvi, uz objašnjenje ''kako nije potpuno zdrav''. Bečirovića je takva konstrukcija naljutila, pogotovo zbog činjenice da ga Maljković nije osobno kontaktirao.

Na sve se još nadovezala i ''slastičarska afera''. Bivši izbornik Slovenije Memi Bečirović, Sanijev otac, kritizirao je Maljkovića zbog sedmog mjesta i slabih igara Slovenije na Europskom prvenstvu. Maljković je držao da je u pozadini tih kritika Mamija Bečirovića činjenica kako njegov sin nije dobio poziv, pa je replicirao:

"Gospodin je vrlo dobar slastičar, ali ne i košarkaški trener."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara