Sara Kolak hrvatskim rekordom osvojila europsku broncu

Sara Kolak hrvatskim rekordom osvojila europsku broncu

Foto: Hina

HRVATSKA atletičarka Sara Kolak (21) osvojila je brončanu medalju u bacanju koplja na Europskom prvenstvu u Amsterdamu, ona je u finalu do uspjeha karijere stigla bacivši novi hrvatski rekord od 63.50 metara.

Kolak je tako po treći put ove godine popravila nacionalni rekord u koplju, a rezultat iz Amsterdama je za 75 centimetara bolji od njezina dosadašnjeg najboljeg hica kojega je bacila u Splitu prije 17 dana.

Mlada Ludbrežanka je novi hrvatski rekord bacila u trećoj seriji kada joj je čak prijetilo ispadanje iz daljnjeg natjecanja. S rezultatom 63.50m stigla je na drugo mjesto, iza Bjeloruskinje Tatjane Haladovič, koja je uzela zlato također s nacionalnim rekordom od 66.34m.

"Ne mogu opisati koliko puta sam vrtila taj 'film' dobrog hica, a ovih zadnjih pet minuta mi je bilo najgorih pet minuta u životu, jer sam morala čekati svjetsku prvakinju i svjetsku rekorderku. Vjetar je bio jak, a ja sam ga iskoristila, iako imam još puno rezerve. Moram analizirati ovo natjecanje još s trenerom", rekla je uzbuđena Kolak nakon natjecanja.

Kolak je držala drugo mjesto sve do posljednje serije kada je iskusna 30-godišnja Njemica Linda Stahl, inače europska prvakinja iz 2010. godine, bacila koplje do 65.25m i spustila Kolak na treću poziciju.

Koliko je ovo veliki rezultat pokazuje i činjenica da je Kolak natjecanje završila ispred aktualne svjetske prvakinje, Njemice Katharine Molitor, koja je sa 63.20m bila četvrta, te dvostruke olimpijske pobjednice i svjetske rekorderke Čehinje Barbore Špotakove, koja je sa 62.66m završila kao peta.

Bronca Kolak u bacanju koplja druga je medalja za hrvatsku atletiku u Amsterdamu, nakon što je u petak Sandra Perković potvrdila status favorita u i osvojila četvrto uzastopno zlato u bacanju diska.

EP u Amsterdamu završava u nedjelju kada će od hrvatskih atletičara nastupiti Stipe Žunić u finalu bacanja kugle. On je u subotnjim kvalifikacijama s rezultatom 20.24m bio šesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

REZULTATI:
1. Tatjana Haladovič (Bje)       66.34m
2. Linda Stahl (Njem)            65.25
3. SARA KOLAK (HRV)              63.50
4. Katharina Molitor (Njem)      63.20
5. Barbora Špotakova (Češ)       62.66
6. Martina Ratej (Slo)           60.65
7. Madara Palameika (Lat)        60.39
8. Asdis Hjalmsdottir (Isl)      60.37

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara