Šebalj 34. nakon prvog dana relija u Monte Carlo

NAKON prvog dana relija Monte Carlo hrvatska posada Juraj Šebalj i Toni Klinc nalazi se na osmom mjestu u grupi N, odnosno na 34. u ukupnom poretku. To je rezultat koji se i očekivao s obzirom na prilično opreznu vožnju koju su aktualni prvaci hrvatske i najavili.

"Nisam nimalo nezadovoljan rezultatom prvog dana, ali priznajem da je moglo i bolje", izjavio je Šebalj po dolasku u servisnu zonu nakon odvoženog šestog brzinskog ispita.

"Načinili smo poneku grešku na stazi, osobito nakon lošeg izbora guma. No, to se ovdje vrlo lako dogodi i gotovo je sastavni dio utrke. Bilo je problema i s ručnom kočnicom koja mi je ostala u ruci i to upravo na najgorem dijelu na šestom brzincu, ali za sutra će sve biti spremno", dodao je Šebalj.

Zbog zakrčenog prometa na prilaznim cestama, prvi i drugi brzinac odradili su samo vodeći vozači, dok je treći bio otkazan.

Utrka je za hrvatsku posadu praktično krenula na četvrtom brzinskom ispitu. Uslijedio je dobar rezultat i Šebalj je nakon četvrtog brzinca bio na 31. mjestu u ukupnom poretku. Nakon petog ispita pao je za jedno mjesto, a dio zasluga pripada i Jukki Jalonenu.

Finac je poprilično zaostao no, ne i stao, a na uskim brdskim cestama nije nimalo lako obići suparnika. Šesti brzinac, ujedno i posljednji ispit dana, bio je najteži osobito nakon što je hrvatska posada ostala bez ručne kočnice.

Na posljednjem brzincu zbog banalne greške odustao je jedan od favorita, aktualni prvak Sebastien Loeb. Vodeću poziciju Francuz u Citroenu je prepustio Marcusu Gronholmu u Fordu. Na drugom mjestu je Chris Atkinosn, a na trećem Toni Gardemeister.

Rezultati nakon prvoga dana i odvoženih pet od 17 brzinskih ispita na prvom ovogodišnjem reliju Svjetskog prvenstva koji se vozi u Monte Carlu:

1. Marcus Gronholm/Timo Rautiainen (Fin/Ford Focus) 1:09:30.8

2. Chris Atkinson/Glenn MacNeall (Aus/Subaru Impreza) 1:10:54.5

Tekst se nastavlja ispod oglasa
3. Toni Gardemeister/Jakke Honkanen (Fin/Peugeot 307) 1:10:57.9

4. Gilles Panizzi/Herve Panizzi (Fra/Škoda Fabia) 1:11:05.4

5. Manfred Stohl/Ilka Minor (Aut/Peugeot 307) 1:11:09.9

6. Francois Duval/Patric Pivato (Bel-Fra/Škoda Fabia) 1:11:36.3

7. Petter Solberg/Philip Mills (Nor-VB/Subaru Impreza) 1:12:04.9

8. Stephane Sarrazin/Stephane Prevot (Fra-Bel/Subaru Impreza) 1:12:17.6

9. Daniel Sordo/Marc Marti (Špa/Citreon Xsara) 1:13:28.2

10. Mikko Hirvonen/Jarmo Lehtinen (Fin/Ford Focus) 1:13:29.6

34. JURAJ ŠEBALJ/TONI KLINC (HRV/Subaru Imprezza) 1:21.07.1

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara