Šebalj uhvatio ritam u Monte Carlu

NAKON što je prvi dan relija Monte Carlo hrvatska posada Juraj Šebalj i Toni Klinc imala problema s ručnom kočnicom, drugoga dana našega vozača je mučio mjenjač.

Ti potpuno neočekivani pehovi koštali su našu posadu dragocjenih sekundi, ali nakon što je i drugi kvar otklonjen, aktualni prvaci Hrvatske su napokon projurili. U 10. brzinskom ispitu ostvarili su vrlo dobar rezultat i skočili na sedmo mjesto u poretku grupe N. Bili su brži i od slovenske posade Jereb-Kacin i činilo se da je vrijeme za pojačavanja tempa stiglo.

"Napokon je sve bilo dobro posloženo. Čak smo i gume pogodili, no 11. brzinac je bio otkazan. Nestrpljivo smo čekali sljedeći spremni da dodatno smanjimo svoj zaostatak za konkurencijom. Krenuli smo punim ritmom no, zbog izlijetanja Popova i taj je brzinac za nas bio prekinut", rekao je Klinc.

Nakon prekida u 12. brzincu u privremenim rezultatima hrvatska posada zauzima sedmo mjesto u konkurenciji grupe N i 27. u generalnom poretku. Pozicija koja s obzirom na konkurenciju nije nimalo loša, no posljednjeg dana na rasporedu je još šest brzinskih ispita.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pokušat ćemo popraviti svoju poziciju. Bilo bi lijepo popeti se za još poneko mjesto u poretku, ali nakon svega što smo prošli na stazi i uvjete koji su vladali ove godine u Monte Carlu uspjeh je doći do cilja", naglasio je Šebalj.

U ukupnom poretku nakon dva dana vodi Marcus Gronholm, drugi je Gardemeister, a Stohl se vratio na treću poziciju.

(Hina) xzm yzm

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara