Šefovi McClarena i Ferrarija: Massa i Hamilton trebaju sami riješiti probleme

Šefovi McClarena i Ferrarija: Massa i Hamilton trebaju sami riješiti probleme

Foto: AFP

ŠEF McLarena, Martin Whitmarsh, vjeruje da su Lewis Hamilton i Felipe Massa dovoljno odrasli da riješe problem između sebe, a Domenicali pita tko je minus, a tko plus.

Igrokaz njihovih bliskih susreta nastavio se i proteklog vikenda na utrci Svjetskog prvenstva Formule 1 u Indiji na stazi Buddh International Circuit, kada su se sudarili po šesti puta u ovoj sezoni. Razvoj događaja između njih dvojice dostigao je vrhunac, a Felipe Massa odbio je Hamiltonov pokušaj smirivanja napetosti, kada je Britanac pokušao razgovarati s Brazilcem.

Whitmarsh smatra da problem nije toliko velik da bi njih dvojicu trebalo prisiljavati da izglade stvari između sebe:

"Očito je da se privlače kao magneti. Obojica su mladi, ali ipak ne toliko mladi. Odrasli su i moraju sami pronaći izlaz. Najbolje bi bilo da se ne privlače kao magneti i da nismo doživjeli ove incidente na stazi. Razgovarao sam s ljudima u Ferrariju, ali mislim da je na njima da naprave prvi korak. Ali ne sada, sada nije pravi trenutak. Da sam ja dogovorio susret Lewisa i Felipea izvan boksova kako bi si pružili ruke, vi novinari biste taj susret fotografirali i svi biste se smijali tome. Vi, novinari, ne želite da se to dogodi ako ne biste mogli napraviti zezanciju od toga, stoga, kao što sam rekao, njih dvojica moraju sami to riješiti. Mislim da unatoč svemu, Massa i Hamilton imaju nešto poštovanja jedan prema drugome, ali ovo je jedna od onih sezona kada se na stazi prečesto sreću u nezgodnim situacijama", kazao je za početak Whitmarsh.

Šef Mc Larena je stao iza svog vozača braneći njegov pokušaj da Massi pruži ruku pomirenja. Radilo se o tome da je Hamilton, prilikom odavanja počasti Danu Wheldonu i Marcu Simoncelliju, stavio ruku oko Masse i rekao da mu želi sreću u utrci, a Brazilac je kazao kako to nije bio pokušaj razgovora:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je bio pravi Lewis. To nije bila gluma. Nisam vidio taj trenutak, to je nešto što je Lewis odlučio učiniti ali nije shvaćeno kako treba", završio je šef momčadi iz Wokinga.

Massa je kažnjen od strane četveročlanog sudskog vijeća, a ni on ni njegov šef Stefano Domenicali nisu baš dobro prihvatili odluku sudaca:

"Naše mišljenje da je Massa u pravu temeljimo na tome da je on imao idealnu putanju za ulazak u zavoj. Vi možda imate drugo mišljenje, ali ja tako vidim stvari", izjavio je Domenicali.

Reagirajući na Whitmarshove riječi da se oni privlače kao magneti, Domenicali se našalio:

"Tko je minus a tko plus", te dodao: "Možemo mi ovdje i sjesti i kartati, ali to neće riješiti problem. Jedna stvar je ključna, po mom mišljenju, moramo biti sigurni da suci imaju dosljedne kriterije oko stvari koje se događaju na stazi. Ima se mnogo za raspraviti oko toga", izjavo je šef Ferrijeve momčadi.

"Ne možemo ne priznati da su oni imali mnogo 'poljubaca' na stazi". Ali nemojmo preuveličavati te stvari i činiti ih većima nego što uistinu jesu, jer će one opterećivati vozače, što nije dobro. To će se riješiti jer ovakva situacija nije dobra za nikoga, ali će za to trebati malo vremena", završio je Stefano Domenicali.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara