Semenya: Spremna sam za ponavljanje zlata iz Berlina

Foto: AFP

JUŽNOAFRIČKA atletičarka Caster Semenya, koja je postala poznatija zbog sumnje u njezin spol nego zbog rezultata koje je postigla, najavila je kako je spremna za obranu naslova svjetske prvakinje.

Semenya (20) je u četvrtak na mitingu u Cape Townu trčala u utrci na 400 metara i pobijedila s rezultatom 54.03 sekunde, što ju je učinilo prilično zadovoljnom s obzirom na to da je posljednjih mjeseci vodila borbu s ozljedom leđa.

"Mislim da sam spremna za ponavljanje zlatne medalje iz Berlina", istaknula je nakon utrke optimistična Semenya koja je prije dvije godine u njemačkoj prijestolnici postala svjetska prvakinja na 800 metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Taj je naslov, kao i rezultat (1:55.45) kojim je do njega došla, bio toliko neočekivan da je, uzevši u obzir i njezin muškobanjasti izgled, Međunarodna atletska federacija (IAAF) odmah pokrenula testiranje njezina spola.

Cijeli je proces trajao 11 mjeseci nakon čega je Semenya ponovno dobila priliku natjecati se kao žena. Lani je nastupila na nekoliko mitinga, ali ju je ozljeda leđa ponovno bacila izvan pogona.

Ove je kalendarske godine jednom trčala na 800 metara i ostvarila rezultat 2:04.12.  No, do Svjetskog prvenstva u Daeguu (27. kolovoza - 4. rujna) ima još dosta vremena da ga popravi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara