Šest duela koji će odlučiti finale Eura

KLJUČ je dvoboj Fringsa i Xavija, njemačka šansa je da Schweini probije Capdevillu, a dosad indisponiranom Torresu se Metzelder i Mertsesacker čine kao idealni za iskupljenje, piše njemački SportBild u najavi finala u Beču.

Frings protiv Xavija

Ključni duel. Preduvjet za pobjedu je ostvariti premoć u sredini terena. Xavi je srce i glava španjolske momčadi. Ukoliko ga Frings uspije isključiti, njemačkoj obrani će uskratiti neprilika.

Marchena/Puyol protiv Klosea

Kloseu će se suprotstaviti dvojac centralnih braniča Španjolske i prilično će ovisiti o potpori iz sredine terena. Ako se može tražiti nedostatak španjolskih braniča, onda je to njihova igra u zraku.

Lahm protiv Inieste

Opet se Lahm mora obračunati sa igračem vrhunske klase. Iniesta je stalna opasnost, a njegov pas je opasan kao rijetko koji. Lahm ga mora napasti "fizički". Ne smije mu dati vremena ni prostora i u dvoboju sa Iniestom mora iskoristiti svoje defenzivne sposobnosti

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podolski/Schweinsteiger protiv Capdeville/Ramosa

Njemačka mora napaSti preko krila i tim putem će svakako tražiti priliku. Koliko će u tome uspjeti, ovisi o Poldiju i Schweiniju. Ali, njih dvojica će igrati protiv dva teška suparnika i vrsna braniča. Capdevilla, na Scweinijevoj strani je nešto nepokretniji i tu bi se i mogli provući. Ukoliko Poldi na Ramosovoj strani uspije napraviti koju priliku, to bi bio šlag na torti njegovog sjajnog nastupa na EP-u.

Friedrich protiv Silve

Silva igra vrhunski na turniru. Neuhvatljivi dribler koji kada krene trčati jednsotavno ne staje. Arne Fiedrich je brz, ali mu se teško može prilagoditi. Mora paziti da mu Silva ne prolazi "kroz noge".

Torres protiv Metzeldera

Njemački centralni braniči na ovom Euru nisu imali problema sa visokim loptama. Ali sve brzo i okretno što krene na Metzeldera i Mertesacker predstavlja opasnost za Nijemce. Fernando Torres nije bio baš uvjerljiv na Euru, a Nijemci se nadaju kako neće proraditi upravo protiv njih.

A.K.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara