Sevilla je spasila prvenstvo, ali je Rakitić protiv Barcelone uz suca bio najgori na terenu

Foto: AFP

"RAKITIĆ je gledao kako utakmica prolazi pored njega. Osim jednog šuta preko gola, bivši playmaker Schalkea proveo je utakmicu na margini" piše goal.com uz brojčanu ocjenu 5.5 i naznaku "promašaj utakmice" (flop of the match).

Moralo se i to dogoditi - nakon prvih šest sjajnih utakmica za Sevillu, Rakitić je potpuno podbacio u derbiju protiv Barcelone. Prije utakmice španjolski mediji posvetili su mu veliki prostor i prikazali ga kao najveću prijetnju za Barcelonu, ali Raketa je sagorjela u drugoj velikoj utakmici po dolasku u Španjolsku. Podsjećamo, u debiju protiv Reala je bio odličan.

Rakitić je bio centralna polušpica u sustavu 4-2-3-1. Desno je bio Jesus Navas, lijevo Diego Capel. Istureni napadač bio je Negredo.

Da je nešto "sumnjivo" pokazala je i Marcina rubrika "Ključne figure", u kojoj je do sada nakon Sevillinih utakmica bilo sigurno da ćete u pozitivnom kontekstu vidjeti ime Ivana Rakitića.

Nakon utakmice s Barcelonom, tamo ga se uopće nije spominjalo. Umjesto njega, prevagu su ovaj put ulascima donijeli Kanoute i Perotti. Istaknuo je nakon utakmice to i Guardiola, koji je prije meča hvalio Rakitića. Raketu se ne spominje ni u sličnoj ruburici drugog najvećeg sportskog dnevnika - As.

Osim Rakitića, na tapetu je i sudac Perez Lasa, za kojeg isti izvor piše da je "propustio dosuditi dva penala za Barcelonu, a nevjerojatno je da su Medel, Caceres i Fernando Navarro završili utamkicu, jer trebali su biti isključeni. Sevilla također ima pravo prigovarat zbog jednog nedosuđenog penala nakon Alvesovog faula i propuštanja da se Abidala kazni crvenim kartonom nakon što je igrao rukom."

Zbog svega navedenog, ne čudi da ga je Marca ocijenila nulom.

Messiju je poništen gol iz slobodnog udarca, a nakon prekršaja nad Krkićem u kaznenom prostoru domaćih, nije sudio penal. Guardiola je ostao gospodin u komentaru utakmice: "Suci se uvijek trude dati svoj maksimum. Ja predstavljam instituciju Barcelone, a njen trener se ne osvrće na odluke sudaca. Ne želim govoriti o poništenom Messijevom pogotku."

Inače, uvertira u meč pred više od 45 tisuća gledatelja na Sanchez Pizjuanu bila je svečana i dostojanstvena: Navijači su burno pozdravili Luisa Fabiana. Brazilski napadač se nakon pet godna u Sevilli vraća u Sao Paolo, a klub mu se želio zahvaliti što je s preko 100 golova vodio Sevillu do dva Kupa Uefa, jednako toliko Kupova Kralja i po jednog španjolskog i Uefinog Superkupa.

Igrači oba kluba nosili su transparent podrške i sućuti japanskom narodu zbog posljedica katastrofalnog potresa i tsunamija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara