Šimunić uzvraća na kritike: Hertha se sprda sa svojim navijačima

HERTHA je ukorila hrvatskog reprezentativca nakon što je u nedavnom intervjuu za Berliner Kurier otvoreno kritizirao upravu kluba, donose njemački mediji. 

Šimunić je u intervjuu optužio vodstvo kluba da je rasprodalo previše dobrih igrača, uključujući i hrvatskog kapetana Niku Kovača. "Kako može biti da je Kovač dovoljno dobar za hrvatsku reprezentaciju, a za Herthu ne", pitao se  Šimunić.

Njegovi odnosi s Herthom zahladili su i lako je moguće da hrvatski reprezentativac na ljeto napusti Berlin, gdje je stigao 2000. godine. U posljednje vrijeme njegova igra se gleda pod povećalom, te je na udaru kritika zbog sve češćih pogrešaka i kako se navodi “osrednjih partija”.

"Griješim kao i svi ljudi. Budući da sam profesionalac, jasno je da sam na udaru kritika koje su uvijek iste. No imam svoje mišljenje. Smeta me što su mnogi igrači otišli jer nisu više željeli biti u klubu. Wosz, Tretshick, Kovač, Beinlichi mnogi drugi. A svi su bili kritizirani što su napustili Herthu i time izgubili na ugledu", rekao je Šimunić.

Štoviše, činjenica koji upućuje da će Šimunić na ljeto gotovo sigurno napustiti Herthu je ta da momčad traži novog centralnog braniča. "Istina je i to sam već i rekao Šimuniću",potvrdio je vijest sportski direktor Herthe Dieter Hoeness.

Hrvatski branič je drugi najbolje plaćeni igrač momčadi s plaćom od 2.5 milijuna eura po sezoni, a njemački dnevnik navodi da je prije tu plaću mogao opravdati, ali da u posljednje vrijeme to ne čini. Ali Šimunić nije ostao dužan klubu, optuživši ih da se ne drže dogovora.

"Razočaran sam time što jednu govore, a drugo rade. Želimo zadržati mlade igrače, a klub ih prodaje, to stvarno ne razumijem. Žao mi je radi navijača i grada jer bi smo trebali biti međe prvih pet klubova Bundeslige ali nismo. Navijači žive za ovaj klub, a netko se cijelo vrijeme sprda s njima", oštar je Šimunić.

Kao najvjerojatnija nova Šimunićeva destinacija spominje se Engleska, konkretnije Everton, Portsmouth i Tottenham, a cijena koju Hertha traži za njega je 7 milijuna eura.

"Najveći sam Šimunićev obožavatelj kada je u formi, što je i bio slučaj svih ovih godina. Pod velikim je pritiskom, u utakmici protiv Karlsruhea sada će opet svi gledati i analizirati samo njegovu igru. Ako se popravi bit će to dobro i za njega i za Herthu", dodao je Hoeness.

M.Pa./Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara