Sinkronizirano klizanje: Zagreb domaćin svjetskog prvenstva u travnju

PETO Svjetsko prvenstvo u sinkroniziranom klizanju što će se od 1. do 4. travnja održati u zagrebačkome Domu sportova i na kojem će nastupiti 600 klizačica iz 19 zemalja bit će najveća svjetska sportska manifestacija koja će se ove godine održati u Zagrebu, izjavila je na konferenciji za tisak predsjednica Hrvatskog klizačkog saveza i predsjednica Skupštine Grada Zagreba Morana PalikovićGruden. L

Predsjednik Organizacijskog odbora Zoran Kovačević naglasio je da će Zagreb po prvi puta biti domaćin Svjetskom seniorskom prvenstvu u jednoj klizačkoj diciplini, te da će o njegovoj dobroj organizaciji umnogome ovisiti i hoće li Zagreb 2007. dobiti organizaciju Europskog prvenstva u umjetničkome klizanju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po mišljenju dopredsjednika Organizacijskoga odbora Davorina Orbana Hrvatska je dobila organizaciju SP-a nakon svjetskih velesila u ovom sportu SAD-a, Finske, Francuske i Kanade,a prije Švedske i Češke, koji imaju veću tradiciju od Hrvatske u ovom iznimno zanimljivom i atraktivnom sportu u kojem se natječe 20 klizačica iz svake ekipe.

Trenerica naše jedine ekipe u sinkroniziranom klizanju Zagrebačkih pahuljica, koja je ujedno i reprezentacija Hrvatske, Kristina Blat rekla je na dva dosadašnja Svjetska prvenstva u Francuskoj 2002 i Kanadi 2003 Zagrebačke pahuljice zauzele 20. mjesto i da će veliki uspjeh za naše sinkronizirano klizanje biti ako na domaćem ledu uspije izboriti plasman među prvih 20 u konkurenciji 24 ekipe.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara