Širokom se smiješi prolazak u stilu Zrinjskog

Širokom se smiješi prolazak u stilu Zrinjskog

IZRAELSKA sportska javnost strahuje da će Hapoel Tel Aviv biti kažnjen izbacivanjem iz Europe kada danas malteški delegat susreta Victor Mintoff preda Uefi izvještaj o neredima koje su gostujući navijači izazvali na Pecari tijekom utakmice Širokog Brijega i njihovog kluba.

Hapoelovi navijači su 14. minuti susreta 2. pretkola Kupa UEFA priredili veliku bakljadu kada je njihova momčad povela zgoditkom Brazilca Abedija, a problemi su nastali kada su baklje bačene na teren, a nekoliko ih je završilo i na tribini navijača domaćina.

Sudac Paniašvili je prekinuo utakmicu na 20 minuta dok se nije razišao dim i smirile strasti, nakon čega su gostujući navijači, kojih je bilo 100-ak, izbačeni sa tribina.

Nakon što sasluša sučevu i delegatovu verziju događaja, disciplinska komisija u Nyonu će odlučiti o kazni koju će dobiti klub iz Tel Aviva, a ono što posebno brine Izraelce je što su sigurnosne kamere zabilježile da je netko od službenih osoba Hapoela navijačima dostavio baklje.

Sada u Hapoelu peru ruke od navijača, a iz redova pobjednika izraelskog kupa poručuju: "Učiniti ćemo sve da pronađemo navijače koji su divljali i oni više neće prisustvovati više neće prisustvovati utakmicama našeg kluba, u zemlji ili inozemstvu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ti navijači se pravdaju da su ih isprovocirali pristalice domaćih i tvrde kako su ih Hercegovci provocirali nacističkim sloganima: "Neredi su počeli kada su navijači domaćih počeli skandirati "Sieg Heil" i pozdravljati nacističkim pozdravom", izjavio je za izraelski Vojni Radio Hapoelov navijač Eyal Heled.

"Jedan od naših navijača je na to bacio baklju na njhov dio tribine, na što su među nas uletjeli policajci i nasumično nas tukli", požalio se izraelski navijač.

Ukoliko Uefa kazni Hapoel najrigoroznijom kaznom, to će biti četvrti put u godinu dana da je klub izbačen iz europskih kupova zbog divljanja navijača: dosad je ta kazna pogodila Feyenoord, Legiju i Partizan.

Ovaj slučaj bi stoga podsjećao na odluku zahvaljujući kojoj je klub iz susjednog Mostara (Zrinjski) prošao 1. pretkolo Kupa Uefa iako ga je Partizan u dvije utakmice pobijedio ukupnim rezultatom 11:1. Hapoel je u prvoj utakmici na Pecari slavio sa uvjerljivh 3:0.

Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara