Skočić: Smijenit će me Ježić, a ne splitska ulica!

TRENERU Rijeke Draganu Skočiću gori pod nogama. Novu sezonu otvorio je s dvije pobjede, kod Cibalije u gostima te protiv Kamena na Kantridi. No, vrlo brzo su problemi u oslabljenim riječkim redovima počeli izlaziti na svjetlo dana.

Poraz kod Ćirinog Zagreba u taktičkom nadmudrivanju, potom i drama u Koprivnici kod Slaven Belupa. Dva pogotka Ahmada Sharbinija nisu bila dovoljna, poraženi su s 3:2. Skočić je u međuvremenu divljao na suca i dio utakmice odgledao s tribina. S onog dijela stadiona, gdje se skrasila Armada, kao sol na ljutu ranu orila se oda protivničkom treneru.

"Scoria Elvis, jedan je Scoria Elvis..." - skandirala je Armada, dok je na travnjaku rezultat divljao... Dragana Skočića upitali smo u glavu; je li pobjeda nad Hajdukom uvjet za ostanak na klupi?

"Nikada ne razmišljam na način da ću izgubiti utakmicu. Ponovo idemo isključivo nad pobjedu nad Hajdukom i nadam se zaista dobroj utakmici. U dva posljednja poraza poklopilo se nešto nesreće, sada očekujem da konačno krene na bolje. Sastav za utakmicu, naravno neću odati." - kazao nam je riječki trener.

"A što se tiče isključenja protiv Cibalije, nemam reći ništa posebno. Mislim da sam u žaru borbe reagirao na čak nekoliko čudnih odluka, no ne bih tome pridavao veću pozornost. Na terenu je to sasvim uobičajeno, sastavni dio sporta." - dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad se o Hajduku radi, na svojoj strani ima tradiciju; čak pet susreta za redom bez poraza. No, jadranski derbi sa sobom uvijek donosi sitne radosti, sve čari zakulisnih igara u jednoj kutiji... U pravilu se uoči dvoboja Rijeke i Hajduka iz naftalina izvlače imena sudaca, smjenjuju se treneri, potajno kupuju protivnički napadači i sve što već uz to dođe.

Iznimke nema niti ovaj put, razlika je tek što se Skočić zaista nalazi u mat poziciji. Na najnovije špekulacije u Rijeci su oštro reagirali, jasno upirući prstom prema Splitu.

Ako još ne znate sadržaj najnovije sapunice, podijelit ćemo radost s vama. Glavna uloga ponovo je pripala, Armada bi kazala - riječkom Frediju Fišeru - Robertu Ježiću, koji će navodno svog i Sanaderovog zajedničkog prijatelja Zlatka Kranjčara ponovo posjesti na riječku klupu.

Ili detaljnije; Sanader je Hajdukov čovik, koji je u Beču odigrao partiju baluna s Cicinjom, i na kraju se sjetio zvrcnuti starog druga Ježića... U Rijeci su odlučni kad se glasina ovakvog tipa tiče.

"Nisam čuo i ne zanimaju me glasine. To sve dolazi iz Splita, no ja se ne brinem oko stvari koje govori ulica. Normalno radim i sa svima imam korektan odnos. Ako do ovakve situacije i dođe, to će biti odluka našeg predsjednika, a ne ulice, pogotovo ne one splitske." - za Index je kazao Skočić.

Slično razmišlja i direktor Marinko Koljanin.

"Od Splićana je jako nekorektno što izlaze s takvim pričama. Uvijek isto, prije svake utakmice stvaraju tenzije. Sjetit ćete se, kada je Scorija bio trener, a mi igrali protiv Hajduka, prozvali su ga svojim novim trenerom. Samo da stvore pritisak na njega. Razumijem da je sve to dio folklora, isto tako razumijem da je rezultat jedino mjerilo. No, neće nama Hajduk govoriti što i kako..." - pojasnio nam je Koljanin svoj stav.

"Naš trener Skočić je mirna osoba, protiv Slavena je reagirao na sučevu odluku. Stići će nas novčana kazna Udruge prvoligaša zbog tog čina, ali Bože moj. Događa se. A te priče o Zlatku Kranjčaru kao novom treneru, to uopće ne želim komentirati." - kazao je direktor, nadovezujući se:

"Ponavljam, sve je to splitsko maslo. Bilo bi im bolje da pokušaju na sportski način nešto napraviti, nas neka ostave na miru. Kad su na Poljudu grcali u problemima nismo im se smijali, niti im radili slične stvari. Ja ne kažem da glasine dolaze direktno iz kluba, ali iz tog okruženja - sigurno."

D.R.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara