Škotska i Wales domaćini Eura 2016?

NACIONALNI savezi Walesa i Škotske predvođeni "šefom" Velškog nogometnog saveza Davidom Collinsom, pregovaraju o zajedničkoj kandidaturi za organizaciju Eura 2016. godine. Škotska je u suradnji s Irskom već predavala zahtjev za domaćinstvom, ali je odbijena.

Uefa: Za organizaciju Eura morate imati barem osam velikih stadiona

Uefa je specificirala kako kandidati za domaćinstvo moraju imati minimalno osam stadiona kapaciteta za najmanje 30 tisuća gledatelja, što predstavlja veliki problem Walesu, koji ima tek jedan stadion koji zadovoljava taj kriterij - Millenium stadion za 75 tisuća gledatelja.

Usprkos tom ograničenju Velški nogometni savez računa kako bi do 2009. godine, kada kandidatura mora biti predana Uefi, mogli osposobiti Swanseanov novi Liberty stadion, uz stadion Cardiff Cityja.

Škotska već zadovoljava neke kriterije

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za razliku od Walesa, Škoti već zadovoljavaju broj stadiona koji može ugostiti preko 35 tisuća gledatelja - Hampden Park, Celtic Park, Ibrox i nacionalni ragbi stadion Murrayfield.

"Pregovori o domaćinstvu su još u fazi pregovora, ali smatram kako ćemo do 2009. godine kada je rok zajedno sa Škotima predati naš zahtjev za organizacijom", kazao je Collins.

Za sada je Euro 2008. godine jako dobro organiziran u koordinaciji Austrije i Švicarske, stoga čelnici velškog i škotskog saveza smatraju kako oni mogu napraviti još bolju organizaciju.

Duboko se nadaju kako će Uefa upravo njima dodijeliti domaćinstvo pogotovo zato što su iz Uefe skloni organizaciji Europskih prvenstava u dvije države, što je slučaj i sa sljedećim Eurom koji se održava u Poljskoj i Ukrajini 2012. godine.

R.J.
Foto:bazoypenate.com

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara