Škotska punih dvanaest godina nije slavila na Hampdenu u prijateljskoj utakmici

Škotska punih dvanaest godina nije slavila na Hampdenu u prijateljskoj utakmici

PRVA utakmica na izborničkoj klupi Škotske prema Georgeu Burleyju mogla bi biti ona koja će odrediti njegovu izborničku karijeru. McLeishov nasljednik svjestan je da će na Hampden Parku sjediti čitava kolonija kritičara koji će pozorno pratiti svaku njegovu odluku, jedva čekajući njegov krivi potez.

Ne treba zanemariti niti nevjerojatan negativan niz koji prati Hrabro srce u prijateljskim utakmicama na Hampden Parku. Škotska ne zna za pobjedu još od davne 1996.

Burley je stoga ulogu favorita koju mu je poklonio Slaven Bilić, velikodušno vratio hrvatskom izborniku.

"Iskreno govoreći, individualno Hrvatska je jača od Škotske, ali je moj posao krenuti s pozitivnim rezultatom. Bit ću nervozan toliko koliko jedan novi menadžer mora biti kada prvi puta sjedi na izborničkoj klupi, ali smatram da malo nervoze ne može škoditi", iskren je Burley.

Cilj je prije svega pokazati dobru igru, a rezultat je barem za sada sekundaran, smatra Burley.

"Želim prije svega vidjeti dobru igru, a tek onda rezultat. Ako ne uspijemo osigurati dobar rezultat to neće biti kraj svijeta."

Devet poraza i samo jedan remi od 1996.

Zanimljiv je i za Hrvatsku zasigurno ohrabrujući podatak da Hrabro srce nije slavilo punih 12 godina u prijateljskoj utakmici na svom Hampdenu. Posljednja pobjeda ubilježena je protiv Australije još davne 1996. Od tada statistika broji 9 poraza i jedan remi, te poražavajuću gol razliku 3:23. Može li Burley napokon slomiti negativni niz?

"Nevjerojatno je da 12 godina nismo pobijedili u prijateljskoj utakmici na Hampden Parku. Naravno da ćemo ići na pobjedu, ali ću također pokušati dobiti pravu sliku o svojim igračima. To će mi biti primarni cilj", zaključio je škotski izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultati na Hampden Parku od 27. ožujka 1996. i pobjede protiv Australije 1:0.

2000. Škotska - Francuska 0:2
2000. Škotska - Australia 0:2

2002. Škotska - Francuska 0:5
2002. Pkotska - Danska 0:1

2003. Škotska - Republika Irska 0:2
2003. Škotska - Austrija 0:2

2004. Škotska - Rumunjska 1:2
2004. Škotska - Rumunjska 0:3

2005. Škotska - SAD 1:1

2006. Škotska - Švicaska 1:3

M.P.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara