Skupina G: Brazil i Portugal očekivano prošli, najveće zvijezde nisu zadovoljile

Tekst: M.M.
Foto: AFP

Unatoč naizgled nezvjezdanom sastavu, Brazil je smatran najjačom ekipom u skupini. Njihova europska braća stala su im uz bok kao favorit za prolazak, dok je Obala Bjelokosti trebala pokušati svojom dobrom igrom iznenaditi. Potpuni autsajder bila je momčad Sjeverne Koreje.

Skupina je otvorena utakmicom Portugala i Obale Bjelokosti. Unatoč izvrsnim pojedincima i napadačkom nogometu koji gaje ove dvije momčadi, susret je završio s razočaravajućih 0:0. U drugoj utakmici Brazil je pobijedio 2:1 iako se iznenadio otporom Sjeverne Koreje koja je utakmicu odigrala bez respekta prema peterostrukom prvaku svijeta.

U drugom kolu Brazil je ponudio nešto više. U odličnoj utakmici pobijedio je Obalu Bjelokosti 3:1. Na drugom dijelu Južne Afrike Portugal je sa 7:0 potpuno deklasirao momčad Sjevernokorejaca koji su svoj maksimum ipak dosegli u prvoj utakmici.

Zadnje dvije utakmice donijele su rasplet. Bjelokošćani su za cilj imali pobijediti Korejce s ogromnom gol-razlikom, međutim, sve što su uspjeli bila je pobjeda od 3:0. Da ta utakmica uopće ne bi imala značaj, pobrinuli su se Brazil i Portugal odigravši razočaravajućih 0:0.

Brazil nije dominirao kako se to očekuje od momčadi koja simbolizira najljepši nogomet. Tek su na trenutke prezentirali igru na kakvu smo navikli od njihovih nekadašnjih velikana. U takvom Brazilu najviše su se istakli Maicon, Elano i Luis Fabiano. Njihova trenutno najveća zvijezda Kaka više im je odmogao nego pomogao, stoga je potpuno razočarao.

Portugalci s Cristianom Ronaldom nisu nam previše pokazali izuzev jedne utakmice protiv limitiranog protivnika. Obala Bjelokosti na čelu s Drogbom jest pokazala želju, međutim, imala je jače protivnike. Drago nam je da smo i igrače Sjeverne Koreje imali prilike upoznati s obzirom na to da ih možda više nikada nećemo vidjeti. Hvala im.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara