Slovenci otkrivaju: Ovo je Faku bila posljednja medalja za Hrvatsku, ubuduće nastupa za nas

Slovenci otkrivaju: Ovo je Faku bila posljednja medalja za Hrvatsku, ubuduće nastupa za nas

Tekst: S.T.
Foto: Sion.si

SLOVENSKI mediji ponovo su se raspisali o Jakovu Faku kojega svojataju nakon uspjeha na Olimpijskim igrama. Fak je jučer medalju ispred nosa uzeo Slovencu Klemenu Baueru koji je završio na četvrtom mjestu. Slovenski mediji stoga "trostruko pate" - Hrvat je osvojio medalju, Slovenac je ostao bez postolja, a Hrvat je mogao nastupati za Sloveniju.

Faku je trener Slovenac Uroš Velepec, koji trenira i Bauera. Slovenci su našem biatloncu prije godinu dana nudili državljanstvo jer su ga smatrali produktom njihove škole.

Stoga ne čudi naslov na Sionu "Nesuđeni Slovenac treći, Bauer iza njega."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Treći je bio štićenik trenera Uroša Velepca i pridruženi član slovenske ekipe Jakov Fak. Za njega je to nakon bronce na SP-u druga medalja na velikim natjecanjima. Imao je puno sreće s niskim startnim brojem što je iskoristio gađanjem bez greške i dobrom trkom", piše Sion.

Ako je vjerovati dužnosnicima Slovenskog biatlonskog saveza, ovo je Faku bila posljednja medalja za Hrvatsku jer je će ubuduće nastupati za Sloveniju. Fak o tome nije htio ništa govoriti, ali je zato bio pričljiv kad su u pitanju događaji na stazi.

"Ova sezona nije dobro počela za mene, nakon 2009. sam se nadao boljim rezultatima pa me posebno raduje to što je uspjeh došao na Olimpijskim igrama. Jako je važno biti dobar u pucanju i trčanju, a nama je to danas pošlo za rukom", rekao je Fak.

Fak nema puno vremena za slavlje nakon osvajanja bronce u sprintu na deset kilometara. U utorak ga u očekuje 10 km pursuit, a u četvrtak 20 km pojedinačno. U nedjelju je zajednički start 30 najuspješnijih natjecatelja u utrci na 15 kilometara.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara