Slovenci otvoreno prijete: Ako Fak ne prebjegne, više ne može trenirati s nama!

Slovenci otvoreno prijete: Ako Fak ne prebjegne, više ne može trenirati s nama!

Tekst: M.P.
Foto: AFP

TEŠKO je reći tko zapravo govori istinu, a tko laže jer su tvrdnje čelnika dvaju biatlonskih saveza, hrvatskog i slovenskog, dijametralno suprotne. Radi se naravno o prelasku hrvatskog olimpijca i brončanog iz Vancouvera Jakova Faka u slovenske redove.

Ovih se dana mogla čuti izjava predsjednika Hrvatskog biatlonskog saveza Nikole Županića u kojoj se tvrdi da Fak niti u jednom trenutku nije ozbiljno razmišljao o nastupanju za susjednu nam državu. Ljudi iz Slovenskog biatlonskog saveza tvrde drukčije. Njihov direktor Borut Nunar tvrdi da Fak, kao i oni, želi ovaj "prebjeg".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da postoji obostrana želja o prelasku Jakova Faka u slovenske redove. Obje strane bi time profitirale. No, premda u dogovoru s HBS-om, HOO-om, Jakov će ipak morati sam donijeti odluku. Riječ je o pravom sportašu, čovjeku kojeg želimo, ali ga ne zovemo na silu", izjavio je Nunar, a prenose Sportske novosti.

No još je zanimljivija i znakovitija izjava Fakovog trenera Uroša Velpeca koji je otvoreno priprijetio nemogućnošću treniranja sa slovenskim timom ukoliko ne dođe do prelaska u njihove redove.

"Bio sam iznimno radostan zbog Fakove medalje. Gotovo kao da ju je osvojio za Sloveniju. Zajedno radimo već dvije godine i na njegovim rezultatima vidimo da smo na pravom putu. Što se prelaska u Sloveniju tiče, mogu reći da je načelni dogovor već davno postignut. I da u suprotnom neće moći više trenirati s nama",rekao je Velpec.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara