Slovenija: Profesionalni nogometaši prijete štrajkom

SLOVENSKI nogometni savez (SNZ) u četvrtak je objavio pravila regitracije nedjeljnih utakmica prve nogometne lige za slučaj štrajka kojim su zaprijetili profesionalni nogometaši preko svojeg sindikata SPINS.

Dopunama disciplinskog i natjecateljskog pravilnika određeno je da se utakmice na kojima se ne pojavi jedna momčad registriraju sa 3:0 za protivničku ekipu, a u slučaju da se na terenu ne pojave igrači ni jednog ni drugog kluba - susret će se registrirati rezultatom 0:0. SNZ navodi da neće biti odgode 6. kola prve nogometne lige.

Udruženje profesionalnih nogometaša (SPINS) najavilo je štrajk nakon neuspješnih pregovora oko povećanja premija i uvjeta rada, a u tome ih je podržao i Savez samostalnih sindikata (ZSSS), najveća sindikalna centrala u državi. Profesionalci u slovenskom nogometu traže od saveza da se sporovi igrača s klubovima rješavaju preko nezavisnog arbitražnog tijela, kako svoja potraživanja ne bi morali tražiti u višegodišnjim sudskim sporovima, te potpisivanje najmanje jednogodišnjih ugovora sa nogometašima koji od igranja žive.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara