Soldina trema jedini Jarnijev adut

POSLJEDNJA press konferencija prije velikog subotnjeg derbija na Maksimiru između Dinama i Hajduka protekla je u atmosferi očigledne treme mladog trenera Dinama Zvonimira Solde.

Soldo je konferenciju otvorio ovim riječima: "Pobjeda u Rijeci je bila važna kako bi se bolje pripremili za Hajduk. Mi smo se ovaj tjedan zaista dobro trenirali, stoga ne vidim razloga zašto sutra ne vidjeli Dinamo u svom najboljem izdanju. U sastavu, u odnosu na Rijeku, moglo bi biti nekoliko promjena, ali ne želim to sada još otkrivati", rekao je Soldo.

Nekadašnji kapetan Stuttgarta potom se kratko osvrnuo i na najave Roberta Jarnija kako dolazi u Zagreb otvorenog garda.

"Nisam se čuo s Jarnijem, a on preko novina ima pravo najavljivati što hoće. Pa normalno da će reći da dolazi igrati otvoreno i napački po pobjedu, a ne da dolazi izgubiti i igrati bunker. No, ne opterećujem se Hajdukovom igrom i njegovim igračima. Imamo veliku bodovnu prednost i konformnu situaciju, stoga nemamo imperativ. No, derbi kao debi uvijek je teška utakmica i ja to dobro znam", ističe Soldo.

O snazi Hajduka i mogućnostima pojedinih igrača, kaže, ne razmišlja.

"Sigurno da je Hrgović puno značio splitskoj momčadi, on im je bio najbolji igrač, stoga će im zacijelo nedostajati sutra. No, kao što sam rekao ne opterećujem se igračima Hajduka, jer ima tu još dobrih i kvalitetnih igrača. No, igrači se međusobno vrlo dobro poznaju, stoga mislim da nema nepoznanica i da neće biti nekakvih iznenađenja", rekao je Soldo.

Na zanimljivo neprimjeren upit kolege novinara, hoće li možda Soldo (iako je tek tri utakmice trener) eksperimentirati s igračima, kako bi vidio njihove mogućnosti za "europske izazove" sljedeće sezone, Soldo spremno dogovara:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tek sam počeo raditi kao trener Dinama i moram se još dokazivati, stoga si ne mogu dozvoliti nekakve eksperimente, pogotovo kada se zna da smo prvu utakmicu proljetnog dijela sezone na Maksimiru izgubili od Varteksa. Dakle, najvažnije je pobijediti, moram se i ja dokazati", nekako sramežljivo napominje Soldo.

Pošto je većina izbjegavala "to" pitanje, upitali smo ga mi: Koliko vama osobno znači pobjeda u ovoj utakmici i postoji li određena trema s vaše strane?

"Pa sigurno da znači, veliki je rivalitet između ova dva kluba stoga ćemo napraviti sve da ovu utakmicu dobijemo. To mi je vrlo važno. Što se tiče upita  imam li tremu, odgovor je da, ali nadam se onu pozitivnu tremu. No, nisam više baš tako nervozan kao što sam to bio pred utakmicu protiv Varteksa, to sam jedva izdržao", napomenuo je legendarni kapetan Stuttgarta.

Nekoliko riječi za kraj.

"Samo se nadam da će i nakon ove utakmice, kao i one u Rijeci, gledatelji i navijači biti zadovoljni. Da, očekujem dobru utakmicu, jer sam siguran da će se i Jarni, koji je i kao igrač bio veliki profesionalac i radnik, tako postaviti", dodao je vrlo talentirani mladi trener.

Dodajmo kako Soldi nedostaju Marijan Buljat, koji je tek počeo trenirati, kao i Sammir, koji će pak tek od ponedjeljka krenuti s treningom i naravno Chago.

V.B.
Foto:L.T.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara