Soldo očekuje pune tribine i nada se pobjedi koja bi pružila mirniji uzvrat

TRENER Dinama Zvonimir Soldo na današnjoj presici pred prvu finalnu utakmicu Kupa ostao je tradicionalno "zakopčan do grla".

Pobjeda protiv desetkovanog Hajduka primarna je, jer nitko ne zna što donosi uzvrat u Splitu.

"Ovo je sasvim druga utakmica, puno većeg značenja od one u Splitu pa se nadam da će se tako igrači i ponašati", reći će Soldo i najaviti: "Kako igramo doma, idemo na pobjedu. Prvenstveno je ona bitna, mada priželjkujemo i onu veću koja bi nam donijela miran uzvrat."

Kao i uvijek kod Solde potpitanja su nepotrebna, jer se odgovor ne može izvući.

"Koja bi to pobjeda bilo? Pa ne bi sada govorio o tome. Ponavljam meni je ipak prvenstveno najbitnija samo pobjeda, a sada nije isto 1:0 ili 2.1, naravno da nije", odgovorio je Soldo.

Hajduk desetkovan dolazi u Maksimir, međutim, Soldo za to ne mari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne bi govorio o Hajduku i njegovim igračima, odnosno o možebitnim ozlijeđenim igračima. Hajduk je uvijek Hajduk pa tko god istrči bit će spreman i željan igre i dokazivanja. No, mi znao što nam ta utakmica nosi i tako ćemo se postaviti", spremno će Soldo.

Pouka iz subotnjeg susreta sa Splićanima ima puno. Jedna od njih je da je Hajduk opasan pa treba biti pažljiv, pogotovo u situaciji kada Hajduku gol u gostima puno znači.

"Kao što smo vidjeli u prvom poluvremenu te ligaške utakmica Hajduk može biti rastrčan i vrlo agresivan, što nam je stvorilo dosta problema. Odgovor je jednostavan, moramo biti rastrčaniji i borbeniji od njih i to je jedini mogući način, inače im nećemo moći parirati", rekao je trener Dinama.

Kako Mandžukić i Balaban nisu pozvani u reprezentaciju postavlja se pitanje koliko je narušena atmosfera u Dinamovoj svlačionici.

"Ne bih vam mogao odgovoriti na to pitanje jer je popis donesen jučer popodne, a ja sam zadnji trening održao jučer u jutro tako da iskreno ne znam. A što se tiče Bilićeva popisa i njegovih odluka to ne želim komentirati, jer je to njegova stvar", ističe Zvonimir Soldo.

V.B.
Foto:L.T.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara