Šošo opovrgava glasine da će Rukavina nositi modri dres: Ma kakav Dinamo?!

TIJEKOM netom završene sezone često se činilo da stanje u Hajduku nikako ne može biti gore nego što jest, ali pravi vatromet dočekali smo tek nakon što se u finalu Kupa na Poljudu posljednji put uoči ljetne stanke oglasila sudačka zviždaljka.

Zakulisne igre preselile su se na svjetlo dana, postalo je jasno da Hajduk ne diše kao homogena cjelina, a dok se čeka odlazak Ivice Šurjaka ili Mirka Klarića i neizbježan raskid suradnje s trenerom Robertom Jarnijem, odlazak iz napaćenog kluba najavile su i dvije najveće zvijezde. Nikola Kalinić i Ante Rukavina proteklih su dana jasno dali do znanja da ih ništa više ne veže uz Poljud.

I bez obzira koliko Hajdukova privremena uprava pilila kako su Kalinić i Rukavina igrači na kojima će se graditi budućnost kluba slavne prošlosti, oni ta budućnost ne žele biti. Kalinić će karijeru tako vjerojatno nastaviti u inozemstvu; klubovi liga petice, posebno talijanski, već dugo promatraju Hajdukovog prvog napadača, a nakon Europskog prvenstva cijena će mu zasigurno još skočiti pa nećemo morati dugo čekati "ponudu koja se ne odbija".

Ante Rukavina je već sasvim druga priča. "Šibenskog Henryja" Hajduk je mogao unosno prodati već i prije nego je najveći talent HNL-a po prvi put udario loptu na Poljudu, ali tada se od njega očekivalo da će preporoditi momčad "bilih". No, razvoj nije tekao kako se očekivalo, a što je Rukavina duže stagnirao, interes europskih klubova sve je više slabio pa ga više gotovo ni nema.

U međuvremenu je i Rukavini postalo jasno da u Hajduku igrački napreduje puževim korakom, te je pala odluka o promjeni okoline. Mladi Šibenčanin ima ugovor s Hajdukom do 2010. godine, ali to ne znači da ga namjerava ispuniti, što je "bilima" jasno dao do znanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ubrzo su njegovim rodnim Šibenikom počele kružiti priče kako je Rukavina gotovo dogovorio prijelaz u novi klub, tamo gdje se nitko nije mogao nadati da će otići - na Maksimir! Zdravko Mamić u više je navrata iskazao divljenje prema talentu mladog Hajdukovog napadača, a s obzirom da je dobro napunio Dinamov trezor sigurno mu ne bi bilo žao izdvojiti koji milijun da za pregovaračkim stolom izbori još jednu pobjedu nad ljutim rivalom.

Najveći Mamićev problem u cijeloj priči je Rukavinin menadžer Siniša Šošo, s kojim Dinamov izvršni dopredsjednik navodno ne želi poslovati, a osjećaj je vjerojatno obostran.

"Ma kakav Dinamo?!", šokirano nas je upitao Šošo kad smo mu postavili pitanje o preseljenju njegovog pulena u Zagreb. "Nisam s nikim pregovarao, nemam pojma o nikakvom transferu", kaže Rukavinin menadžer u razgovoru za Index.

I dok šibenske kalete bruje kako je već sve dogovoreno i kako Rukavina mora samo staviti svoj potpis na ugovor koji će mu zagarantirati mjesto u Dinamovoj svlačionici, Šošo odlučno tvrdi kako o ničem ništa ne zna. Što vjerojatno znači da se ništa neće ni dogoditi. Jer kontroverzni Rukavinin menadžer s razlogom je stekao reputaciju osobe bez dlake na jeziku, čovjek koji otvoreno i bez pardona kaže (gotovo) sve što mu je na umu. A bez njegovog odobrenja, Rukavina ništa ne može potpisati.

P.V.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara