SP JEDRENJE: PETRONIJEVIĆ 50., BARBIĆ 57.

Hrvatska jedriličarka Mateja Petronijević je 50., a Gea Barbić 57. nakon osam regata klase "europa" u španjolskom gradu Cadizu, gdje se do 24. rujna održava ISAF Svjetsko jedriličarsko prvenstvo za olimpijske klase. L

Između 112 jedriličarki u klasi "europa" vodi Norvežanka Siren Sundi sa 16 negativnih bodova, Petronijević ima 183 boda, a Puljanka Gea Barbić 217.

Započela su i natjecanja u klasi "star" gdje nastupa hrvatska posada Marin Lovrović mlađi-Nikola Akrap, Nakon tri plova oni su sa 21., 24. i 20. mjestom skupili 65 negativnih bodova i nalaze se na 41. mjestu od ukupno 82 posade. U ovoj klasi vodi talijanka posada Bruni-Vigna sa sedam negativnih bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hrvatsko jedrenje najviše očekuje od klasa "finn" i "laser" u kojima će nastupiti Karlo Kuret, Marin Mišura, Nenad Vialli i Emil Tomašević, te Mate Arapov, Ivan Kljaković-Gašpić, Luka Radelić i Milan Vujasinović.

U klasi "470" hrvatske boje će braniti pet posada - Bašić/Cupać, Fantela/Marenić, Ćesić/Kujundžić, Kliba/Nakrst i Šupuk/Ćuk.

(Hina) rš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara