Španjolci priznali Blanki: Hellebaut nas je ucijenila, ne možeš nastupiti!

Tekst: M.P.
Foto: AFP

BLANKA VLAŠIĆ neće nastupiti na mitingu u Madridu. Nije u pitanju nikakva ozljeda, u pitanju je nesvakidašnji nesportski potez belgijske skakačice Tie Hellebaut.

Belgijka je, naime, svoj dolazak u španjolsku prijestolnicu uvjetovala nedolaskom najbolje svjetske visašice.

Cijela bi stvar ostala pod tepihom da i svijetom vrhunskog sporta ne drma velika ekonomska kriza. Kako Blanka nije mogla nastupiti na mitingu u Solunu zbog novčanih problema organizatora, obratila se mitingu u Španjolskoj. No, dobila je odgovor kako nema novca za njezin dolazak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Splićanka je organizatore praktički stjerala u kut kada im je poručila da novac nije problem. Tada je istina isplivala na vidjelo. Direktor mitinga ostao je bez manevarskog prostora i morao je priznati "pakleni plan Belgijke" kojoj je već ranije dao riječ. "Dolazim, ali ne želim Blanku", priprijetila je Hellebaut.

Zanimljivo, upravo je Vlašić rekorderka mitinga od prije dvije godine s preskočenih 2,06. Čini se da taj rezultat neće braniti, ali niti da će španjolska publika vidjeti ono najbolje što svjetski skok uvis nudi.

Podsjećamo da ovo nije prvi ovakav slučaj. Gotovo identična situacija dogodila se prošle godine kada je Nijemica Ariane Friedrich organizatorima jednog drugog mitinga postavila identičnu ucjenu - ne želim Blanku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara