Španjolcima koban 22. lipanj, na taj dan su triput ispali s velikih natjecanja

Španjolska će posljednju četvrtfinalnu utakmicu Eura, protiv Italije u Beču, odigrati 22.lipnja. Toga su datuma Španjolci tri puta gubili utakmice na velikim natjecanjima, i uvijek na jedanaesterce.

Na Svjetskom prvenstvu 1986. godine u Meksiku, Španjolska je 22. lipnja igrala u četvrtfinalu protiv Belgije u Puebli. Nakon rezultata 1:1, Belgijci su prošli dalje boljim izvođenjem penala s 5:4.

Deset godina kasnije, na Europskom prvenstvu 1996., rezultat četvrtfinalne utakmice 22. lipnja u Londonu između Engleske i Španjolske bio je 0:0. Odlučivali su udarci s bijele točke, a Englezi su bili bolji s 4:2. Jedan od sigurnih izvođača kod Engleske bio je i Stuart Pearce, koji se tim pogotkom napokon iskupio za promašeni jedanaesterac u polufinalu Svjetskog prvenstva 1990. godine protiv Njemačke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, vratimo se Španjolcima. Za njih je 22. lipanj treći puta bio koban u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva 2002. u Japanu i Južnoj Koreji. Tog su datuma igrali u Gwangjuu protiv Južne Koreje. Nakon rezultata 0:0, u izvođenju jedanaesteraca je bolja bila selekcija jednog od domaćina tog SP s 5:3!

Hoće li, napokon, 22.lipanj biti sretan datum za Španjolce? Saznat ćemo to nakon njihove utakmice protiv Italije.

Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara