Španjolska: Predsjednik Racinga kao fotoreporter

PREDSJEDNIK i trener španjolskog prvoligaša Racing Santandera, američki multimilijarder ukrajinskog podrijetla Dimitri Piterman, utakmice svog kluba gleda kao fotorepoorter.

Piterman je tako našao načina da zaobiđe odluku Španjolskog nogometnog saveza, koji mu je uskratio pravo da sjedi na klupi i kao trener. Budući da Piterman, uz predsjedničku, odnedavno obavlja i funkciju trenera, za koju nema licencu, on sa fotoreporterskom propusnicom, ogrnut službenim žuto-crvenim ´markerom´, sa aut-linije daje zapovjedi igračima. Nije se proslavio u prvoj utakmici, koju je njegov klub izgubio od Osasune (1:3).
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Piterman (39) je skupio silno bogastvo trgovinom nekretninama u španjolskoj Costa Bravi, a u financijski posrnuli klub iz Santandera ušao je prije dva tjedna kao predsjednik. Prva odluka bila mu je otkaz treneru Manuelu Preciadu i cijelom stručnom stožeru, ali je zato na traženje Španjolskog saveza morao sam dati otkaz kao predsjednik i trener trećeligaša CF Palamosa, kojeg je kupio prije dvije godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara